Som sagt i tidligere innlegg, så har jeg gode og snille naboer med eplehager. Jeg har laget eplegelé og eplemyntegelé i tillegg til eplemos, og altså epledrikk med bringebær og nyperosesirup
Nå er endelig de norske eplene modne, og de er så gode synes jeg. Noe av det beste er å spise de syrlige (og helst litt melne) eplene rå, men det finnes jo utallige måter å anvende epler på
Jeg prøvde meg på appelsin/eple og på Kiwi/eple juice og det smakte utmerket. Etter å ha oppdaget hvordan jeg kan lage hjemmelagd gele kommer jeg nok aldri til å kjøpe pakkegele fra Freia igjen
Eplegelè. Ca 1 gk epler, skåret i biter, med skall og skrottca 7,5 dl vann1/2 pose Certo fruktpektinca 2,5 dl rørsukker. Ha eplene og vannet i en kjele, kok opp, trekk til side og la stå og trekke,minst 2 timer
Du bør i tillegg tilsette noe som gir fuktighet, feks 1/2 most moden banan, nøttesmør, litt potetmos, eller gresskar/eple puree eller pisket silke tofu
*Kok opp rognebær,eple og vann i en kjele med lokk til bærene detter sammen. Jeg plukket rognebær i Heidal og nå er rognebærgeleen laget og står klar til bruk
eplegele som du smelter og pensler på frukten eller bærene. Ønsker du å variere sukkerbunnen din kan du tilsette biter av eple eller bær i eller over røren før du steker den
sitron gele. Kok gele etter anvisning på pakken. kaken blir flott med et tynt lag sitrongele lokk. Jeg brukte mindre vann i geleen til lokket,og lot den avkjølesog hadde den på kaken når den var på vei til å stivne
Er geleen ferdig, så samler ikke dråpen seg igjen. Tidligere i høst lagde jeg en porsjon med eplegelè, og den blei så populær at jeg bestemte meg for å lage en til, så har jeg litt til julegavene også
Varm nanbrød og topp med deilig og frisk raita av epler, minte gelè og rødløk. Opprinnelig er ikke oppskriften med eple, men det er mange indiske restauranter som bruker både eple og tomater i raita