Fermentert kål oppskrifter

Hvordan fermentere kål - sauerkraut

Hvordan fermentere kål - sauerkraut

Ønsker du å komme i gang med fermentering, er kål en av de. enkleste grønnsakene å begynne med, fordi kål inneholder naturlige
Hjemmelaget fermentert surkål til jul?  Begyn nå!

Hjemmelaget fermentert surkål til jul? Begyn nå!

Fermentert mat – et slag for bærekraft. gir et middels stort Norges glass surkål. Fermentert mat er veldig sunt i tillegg da det har ekstra mye probiotika som tarmen din er veldig glad i
Fermentering, K2 og gamalost

Fermentering, K2 og gamalost

eks lever, oster (Jarlsberg lagret, gammelost, Roquefort) og natto, en slags fermentert soya bønne-rett som er allmenn kost i Japan (men jeg kan faktisk ikke anbefale denne retten smaksmessig, basert på personlige erfaringer i sommer)
Crispy grønnkål chips

Crispy grønnkål chips

Det virker nesten som om grønnkål er en av tidenes hotteste trender innen sunn mat. Litt rart synes jeg siden grønnkål er overhodet ingen nyhet her i Norden, og noe som stortrives i vårt kalde klima
Melkesyregjæret mat er vidundermat for våre små!

Melkesyregjæret mat er vidundermat for våre små!

Surkål, sylteagurk, syltede rødbeter, bulgarsk yoghurt, syltede vinblader, rakfisk, gammelsaltet sei, svensk surstrømning, koreansk kimchi, umeboshiplommer, miso, fermentert papaya, fermentert ananas og indiske chutneys er alle eksempler på fermentert mat fra hele verden
Gjæret Surkål

Gjæret Surkål

Det kommer etter hvert mye mer om fermentert mat på bloggen, men for dere som synes dette er helt fremmed begynner jeg med surkål - utrolig enkel og kjempegod
Kimchi - Koreas nasjonalrett

Kimchi - Koreas nasjonalrett

Kimchi er koreas nasjonalrett og er fermentertkål. Kimchien kan spises med det samme, men smaken blir bedre for hver dag og best etter den er ferdig fermentert
SOLKÅL

SOLKÅL

Dette er en variant av fermentertkål ( sauerkraut ) med ananas. Kjempegodt tilbehør til det meste og har selvfølgelig den probiotiske effekten som alt annet som er fermentert
Coleslaw

Coleslaw

Jeg bruker også kål i sauerkraut, men det er annerledes, fordi kålen er fermentert, og dermed lettere fordøyelig for de fleste
Gjæret surkål med ingefær og gulbeter

Gjæret surkål med ingefær og gulbeter

Siden jeg var så godt i gang med å lage gjæret rødkål til jul tenkte jeg at fermentering var også den perfekte løsningen for å bruke opp gulbetene

De gode bakteriene – melkesyregæring

Dagens frokosttallerken med litt fermentertrådkål. Faktisk har stort sett alle kulturer med god helse og høy levealder mye fermentert mat og drikke som en del av sitt daglig kosthold
Melkesyregjæret mat er vidundermat for våre små!

Melkesyregjæret mat er vidundermat for våre små!

Surkål, sylteagurk, syltede rødbeter, bulgarsk yoghurt, syltede vinblader, rakfisk, gammelsaltet sei, svensk surstrømning, koreansk kimchi, umeboshiplommer, miso, fermentert papaya, fermentert ananas og indiske chutneys er alle eksempler på fermentert mat fra hele verden