Fermentert løk oppskrifter

Syltet Løk & Fermenterte Rødbeter

Syltet Løk & Fermenterte Rødbeter

Litt av løken valgte jeg å sylte, mens rødbetene fermenterte jeg. FERMENTERTE RØDBETER. I det siste har jeg hatt store mengder med både løk og rødbeter
Fermentert rødløk

Fermentert rødløk

Fermenterterødløk kan brukes i salater, på pizza og burgere og egentlig i alle andre retter der du vanligvis bruker rødløk
Fermentert hvitløkspuré

Fermentert hvitløkspuré

Det siste jeg har laget er fermenterthvitløkspuré. For tiden eksperimenterer jeg mye med fermentert mat i alle varianter, både fordi jeg synes det er gøy, og i håp om å bygge opp igjen en god og sunn tarmflora og på sikt blir kvitt hele IBS-problemet

Fermentert, spicy salsa

Kutt tomat, løk og paprika i små biter og ha i en bolle. Press hvitløken med hvitløkspresse og ha i. 2 salatløk. 3 hvitløksfedd. 1 dl starter fra en annen kultur (jeg tok fra mine fermenterte chili)
Hjemmelaget Pizza litt sånn som man gjorde det på 80-tallet!

Hjemmelaget Pizza litt sånn som man gjorde det på 80-tallet!

Smelt smør i en kasserolle og blank løken først, før du så har i hvitløk og gulrot. Har du besøk av kresne barn eller har kresne barn som ikke skal ha biter av løk eller annet så kjør kjøttsausen med stavmikser eller kjør tomatsausen med stavmikser før du har i kjøttdeigen
Kraftkokt bønnegryte

Kraftkokt bønnegryte

Injera får du oppskrift på i min bok Fermentert mat og drikke - Mine favoritter, som er å få kjøpt her på bloggen, både i trykt utgave og som e-bok
Gjæret Surkål

Gjæret Surkål

Uten at jeg har pratet så mye om dette på bloggen, så utgjør fermentert (melkesyregjæret) mat en stor del av vårt kosthold
Vegansk nyttårs-tapas

Vegansk nyttårs-tapas

Tempeh er fermenterte soyabønner som er hele. salat, mango, vårløk, avokado og tofustrimler stekt i soyasaus
Vegansk taco med tempeh og «ostesaus»

Vegansk taco med tempeh og «ostesaus»

Tempeh er fermenterte soyabønner i en kake- eller brødlignende form. Jeg laget to forskjellige blandinger med henholdsvis kidneybønner, mais og tacosaus, og en med spisskål, løk og paprika
Ketchup

Ketchup

Det var en saus laget av fermentert fisk og diverse krydder. Hakk løken og surr den i oljen. Det gjør ingenting om løken får litt farge
Rått  og  godt  med  ceviche

Rått og godt med ceviche

Dei skal og ha brukt fermentert, alkoholhaldig drikke lagd av mellom anna mais til å marinere fisk. I blant er løken med mens fisken blir «kokt»