Smuldre osten og halvér fiken. Anrett på tallerken tartarkjøttet, osten og fiken. 50 g blåmuggost ( her brukte jeg den fantastiske Norske osten Kraftkar). 6 fiken
Fikenmarmelade passer til de fleste oster, men spesielt geitost som chevre og blåmuggost. Med et glass fikenmarmelade i skapet kan vi enkelt gjøre ethvert litt småkjedelig knekkebrød eller brødskive med ost så uendelig mye bedre
4 ferske fiken, delt båter. 1 stykke kraftkar (eller annen blåmuggost) i små terninger. rør sammen og smak til 4 ferske fiken, delt båter. 1 stykke kraftkar (eller annen blåmuggost) i små terninger
Min favoritt er denne marmeladen på blåmuggost som f. oz)500 g tørkede fiken / 500 g dried figs (17. 1 tsp ground anise)1 ts ingefær / 1 tsp ground ginger1 ts kanel / 1 tsp cinnamon400 g sukker / 400 g sugar (14 oz)FREMGANGSMÅTEHakk fiken grovt og la ligge i bløt i vannet 3-4 timer i en kjele. 500 g tørkede fiken
Og noe av det beste som finnes er vel blåmuggost med pepperkaker og fikenmarnelade. Her får du oppskrift på en kjempegod fikenmarmelade som du lager på et blunk
Vi er veldig glad i godt modne oster her i huset og Gambozola og brie de Meaux er alltid et sikkert stikk her hjemme, med ferske fiken og nystekte kavli ost, blir det et lite men smakfullt måltid