Lag et dypt snitt (kryss) ned i hver fiken. Bland salaten med litt olivenolje, salt og pepper. Sett fikenene over i en ildfast form eller på et stekebrett
Vaske jordbær og fiken og skjær i båter. -)Super enkel salat med masse gode smakskombinasjoner. Legg først opp salaten, så melon, jordbær og fiken på en stort fat
Del fikenene på langs og stek dem gylne med snittflaten ned i litt olivenolje. Legg feltsalat på tallerkener eller et fat og legg på fiken, de ristede nøttene og bryt fine biter av chèvre som du legger på salaten
Fikenmed spekeskinke. Chevremed valnøtter og bakte rødbeter. Begynn med minste mengden og smak til. Talleggio, Brie eller ChevreFilodeig3 ss smeltet smør100 gr valnøtter2-3 ss honning2-3 ss Balsamico1 dl olivenoljeRuccola. Sett ovnen på 200 graderSkjær osten i ca 1 cm tykke skiver og ca 3-4 cm i breddeLegg hver ostebit på et ½ flak med filodeigPakk osten inn som en pakke. Pass på at pakken blir tett så osten ikke siver ut når den smelterPensle godt med smørLegg i ildfast form og stek til de blir gyllne 10-12 minutterServer med valnøtter i balsamicosirup og ruccola
sjokolade og fiken (. Sardinruller på mørk toast, ananassuppe med saus på rød pepper og sitroncoulis, kalverullade med provencalske urter og potetmos, bruchetta medchevre & marinerte tomater, kalvefilet i fløtesaus med artisjokker,
salat kombinert med fersk fiken finnes det oppskrift på. Dette er ren lykke, bare se på den vakre innsiden i fikenen mot de grønne salatbladene og den hvite osten
Ha til slutt litt chevre og finhakket vårløk over, og frisk kvernet pepper. Man ta et godt stykke brød, gjerne landbrød, og pensler det inn med en olivenolje som er blandet med fersk presset hvitløk
Fikenmed spekeskinke. Chevremed valnøtter og bakte rødbeter. Begynn med minste mengden og smak til. Talleggio, Brie eller ChevreFilodeig3 ss smeltet smør100 gr valnøtter2-3 ss honning2-3 ss Balsamico1 dl olivenoljeRuccola. Sett ovnen på 200 graderSkjær osten i ca 1 cm tykke skiver og ca 3-4 cm i breddeLegg hver ostebit på et ½ flak med filodeigPakk osten inn som en pakke. Pass på at pakken blir tett så osten ikke siver ut når den smelterPensle godt med smørLegg i ildfast form og stek til de blir gyllne 10-12 minutterServer med valnøtter i balsamicosirup og ruccola
Når ferdig drypper du dressing over brødene med ost og server med ferske fikenbåter til. Ferske fiken. Rør slik at alle smakene får blandet seg godt og smak deg frem med litt salt og pepper
Smak til med salt, pepper og finhakket hvitløk. Blant salaten, bacon, tomater med vinaigretten. Salat med grillet geitostTil 4 personner. 12 skiver toast eller baguette1 hvitmugg geitostSalatBaconTomaterLag en vinaigrette med. 1 ss senneplitt hvitvinseddikolivenoljesaltpepperhvitløkPisk sennepen sammen med eddiken. Passer perfekt med Valnøtter i honning eller medFikener og valnøttsyltetøy 4 pers