Fiken er en fantastisk frukt som er like god fersk som tilberedt. Honningbakte fiken med valnøtter har en harmoni av smaker, og selv synes jeg et lite dryss med salt er perfekt for balansen
Men med diverse tørket frukt, og så brie og fikensyltetøy, blir de om mulig enda bedre. 4 dl tørket frukt/nøtter, jeg hadde opphakket fiken, rosiner og tranebær. 4 dl tørket frukt/nøtter, jeg hadde opphakket fiken, rosiner og tranebær
Del fikenene på langs og stek dem gylne med snittflaten ned i litt olivenolje. Legg feltsalat på tallerkener eller et fat og legg på fiken, de ristede nøttene og bryt fine biter av chèvre som du legger på salaten
ferske fiken skåret i fire båter. Dette er deilige smakskombinasjoner som passer fint som en forrett, eller hvis det er mye godt brød til er det en god aftensrett
Rør så inn marmelade og fiken. 8 tørkede fiken i mindre biter. 8 tørkede fiken i mindre biter. Har du søt gjærbakst som ikke er så fersk lenger kan du lage brødpudding til dessert en dag
100 g fiken. 100 g fiken. Denne oppskriften har jeg gledet meg lenge til å prøve ut. Jeg har fått den av min mor, og den er visst nedarvet i generasjoner i familien