Filodeig fra bunnen av oppskrifter

Vårruller from scratch!

Vårruller from scratch!

du trenger bare en gryte med olje eller en frityrkoker, noe kjøtt og grønnsaker og filodeig som du får kjøpt ferdig i butikken på hjørnet
Pai med spinat, løk og bacon

Pai med spinat, løk og bacon

Ha ut noe av fettet fra pannen, men la gjerne noe være igjen. Ha løk og spinatmixen over i pai bunnen. 1 pk ferdig pai deig, butterdeig eller filodeig. Forstek deigen på 175 grader i ca 10 min og ta ut av ovnen. 1 pk ferdig pai deig, butterdeig eller filodeig

Oppskrift på vårruller

★ Vårrulldeig (/filodeig – fås på asia mat). Har endelig fått bekreftelse fra Dorco Shai ang vinneren jeg har trukke så nå kan jeg publisere den heldige vinneren av den store goodiebagen
Tomatpai

Tomatpai

En klassisk pai består avfilodeig, eller vanlig mørdeig, sennep, urter (basilikum er supert) tomater og ost
Minipai med egg og parmaskinke

Minipai med egg og parmaskinke

Ferdig paideig og filodeig er klare til bruk. Creme fraiche. 6 minipai1 pk paideig, butterdeig eller filodeigCremefraiche6 små egg2-3 skiver parma-, serrano- eller spekeskinke2 dl Jarlsbergost2-3 vårløk. Smør formene med olje og klipp deigen i åtte jevnstore firkanterTrykk deigen ned i formen og opp langs kanteneHa creme fraishe i bunnen og knekk et egg overFordel osten og snittett parmaskinke på toppenStek minipaiene i ca 25 minutter i ovnen på 200 graderHvis deigen blir for mørk så legg et stykke bakepapir overTa paiene ut av ovnen og la de avkjøle litt
Pai med grønn asparges

Pai med grønn asparges

Han brukte filodeig som helt sikkert blir veldig lekkert (men det hadde ikke jeg her hjemme i dag) og dessuten litt andre oster
CHEVRE CHAUD ER ALLTID GODT

CHEVRE CHAUD ER ALLTID GODT

Osten kom på bordet innpakket i filodeig, som en liten presang sammen med salat og spekeskinke. (Du kan bruke et vått håndkle eller papir i bunnen så de ikke sklir) Kok opp vann
Spanakopita  og potluck party

Spanakopita og potluck party

– ta ut et lag filodeig og legg dette i bunnenav den ildfaste formen. Spanakopita er en pai laget med filodeig, fyllt med spinat, fetaost og løk
Spinat- og fetaostpai

Spinat- og fetaostpai

Dekk bunnenav stekepannen med filodeigen og la resten henge over kanten. Sett stekepannen ved siden av prosjekt filodeig
Tapaskurs med asiatisk vri.

Tapaskurs med asiatisk vri.

Det gjør du ved å brette filodeigen over bunnen på aspargesen før du ruller. (eller dryss osten direkte på filodeigen
Cupcake Lasagna

Cupcake Lasagna

Du trenger en muffinsform i teflon eller  noe lignende, vårrulldeig/filodeig, kjøttsaus, ostesaus og revet ost til topping
Tunisisk Baklava med Pistasjnøtter

Tunisisk Baklava med Pistasjnøtter

Legg ett ark med filodeig i bunnen. Start med å ta filodeigen ut av pakken og legg den i et fuktig kjøkkenhåndkle slik at arkene med deig holder seg myke og ikke tørker ut
Baklava med valnøtter

Baklava med valnøtter

Å lage frabunnen er krevende men nå selges det tynne baklava deiger i vakuum pakker. Ta fram deigen og åpne pakken
Alt som kan feires skal feires!

Alt som kan feires skal feires!

Tin filodeigen, og legg litt lammeragu på filodeigen og topp med kantareller. Kamskjellene er inspirert av en rett fra Noma i København, lammesadelen ropte på meg i kjøttdisken, og lammeskanken var på tilbud på grunn av dato
Baklava

Baklava

Tilfeldigvis fikk jeg Tokajien i gavefra min gode venn Pål like før helgen, akkurat i tide til å bli smakt til kaken

Arabisk Baklava

Gjenta til du har brukt opp halvparten avfilodeigen (det vil si hele den første pakken). Legg et ark med filodeig i langpannen

Baklava

Legg et ark med filodeig i langpannen. Ha alle ingredienser bortsett fra honningen i en kjele. Bruk en skarp kniv og skjær opp kaken i rutemønster (skjær nesten helt til bunnenav langpannen, men ikke helt)