Filodeig hvor oppskrifter

Skikkelig gode vårruller

Jeg har lest om filodeig på forskjellige blogger, men denne fant jeg ingen steder. Til 20 – 25 vårruller (kommer an på hvor mye fyll du har i hver rull) brukte jeg
Vårrull

Vårrull

Pakk inn en skje i hver filodeig, alt ettersom hvor store du ønsker dem. 2 pk filodeigark. Jeg pleier å servere de sammen med ris og sweet chilisaus 2 pk filodeig
Vårruller from scratch!

Vårruller from scratch!

du trenger bare en gryte med olje eller en frityrkoker, noe kjøtt og grønnsaker og filodeig som du får kjøpt ferdig i butikken på hjørnet
Vårruller i stekovn (med indisk vri)

Vårruller i stekovn (med indisk vri)

Vårrull pastry/filodeig. avhengig av hvor mange du lager). Vårruller er fantastisk deilig. Få ting kan. overgå den knasende sprøheten, etterfulgt av en herlig eksplosjon
BØREK, MAT FRA TYRKIA

BØREK, MAT FRA TYRKIA

Da jeg kjøpte filodeig var det for å lage vårruller, men da jeg lenge har hatt lyst til å lage børek, ble det det denne gangen
Rosebørek med potetfyll (Patatesli gül böreği)

Rosebørek med potetfyll (Patatesli gül böreği)

Åpne pakken med filodeig og dekk filoarkene med et fuktet håndkle så de ikke tørker ut. Sjekk også mitt innlegg fra tidligere for hvordan jeg alltid får supersprø ovnsbakte poteter
VET DU HVA BRICK ER?

VET DU HVA BRICK ER?

Denne leterunden resulterte i små fylte puter av filodeig og slik ble de. det er opp til deg hvor store og hvor mye fyll

Vårrull med Salma

Dette er noe jeg aldri har lagd før, og da det finnes flere forskjellige oppskrifter på nettet, og vårrullark (ris, filodeig o
Det beste av høsten: Istanbuls matmarkeder i oktober

Det beste av høsten: Istanbuls matmarkeder i oktober

Fersk yufka, en tykkere versjon av filodeig, er til salgs på mitt lokale marked hver eneste uke. Mot slutten av august følger tomatene samme skjebne og blir til soltørket tomatpuré, dog vil en del av de også hakkes, kokes opp og saltes i varierende grad, alt etter hvor sent på vinteren de er beregnet å åpnes

Salma vårrull

etter hvor store hver rull er. en før du friterer alle for å finne ut hvor lenge de må friteres for å få perfekt resultat

Peynirli Çıtır Börek

Filodeigen kjøper jeg ferdig på internasjonale butikker. Vet at jeg selv har noen faste blogger jeg er innom hvor jeg henter inspirasjon til nye oppskrifter
Scampi i kurver

Scampi i kurver

Jeg vet ikke hvordan det er med dere andre (og ja dette er helt klart et luksusproblem), men her i Stavanger har butikkene sluttet å selge filodeig
VÅRRULLER-det er enkelt det:)

VÅRRULLER-det er enkelt det:)

2 pk filodeig ark. Ta et filodeigark og legg på 1-2 ss med fyll, ettersom hvor store ark du har kjøpt. 2 pk filodeig ark
Baklava

Baklava

baklava 8 g valnøtter 10 g pistasjenøtter (uten skall) 1/4 kopp sukker 1 ts kanel 50 g usaltet smør 2 pakker filodeig Finhakk valnøtter og pistasjenøtter med en god kjøkkenkniv eller en kjøkkenmaskin (ta vare på litt pistasjenøtter til pynt). Puttonyos er måleenheten for sukkerinnholdet i Tokaji, hvor laveste nummer er 3 og høyeste er 6. 2 pakker filodeig
Chili con carne “bomber”

Chili con carne “bomber”

Viktig at blandingen ikke er bløt, da går det hull på filodeigen under steking. Du avgjør selv hvor hot det skal være