Denne paien lages med filodeig, som er løvtynne ark med deig som fås kjøpt ferdig, så denne paien er faktisk veldig lettvint å lage selv om den ser fancy ut
Kreatopitta er en gresk kjøttpai med filodeig. Smelt smøret, legg lagvis en og en plate med filodeig i en ildfast form, smør hvert flak med smeltet smør
Som paideig har jeg brukt filodeig, men du kan godt lage egen paideig. En pk filodeig. Dersom du lager egen paideig, trykk et tynt lag ned i en porsjonsform og ha så i ostemassen
Spanakopita er en pai laget med filodeig, fyllt med spinat, fetaost og løk. I og med at filodeig som regel kjøpes frosset ( finnes i de fleste innvandrer-butikker, samt store supermarkeder), begynner du med å tine disse
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Denne paien lages med filodeig, og den er best helt fersk. Ha litt olivenolje over, dryss deretter litt cayennepepper eller chili over og legg ett nytt lag med filodeig
Ta to og to ark med filodeig. Rull fort sammen til en lang sigar og legg den i en smurt paiform. I kjelleren på Gunerius har de også bra kjøtt)1 løk, finhakket2 fedd fersk hvitløkCa 1 stor pose spinat (ha dem over i kokende vann i kort tid, slå over i kaldt vann, press ut vannet og hakk)3 ts Spisskummin2 ts Kanel2 ss OreganoSalt, pepperOlje1 ss Paprikapulver100 g Fetaost i terningerFilodeig (dette får du kjøpt på ICA i kjølediskenHakket mynte og koriander etter smakPinjekjernerBrun løk og kjøttdeig sammen krydder og hvitløk i litt olje. Stek på 200 g til paien er gylden
Og når denne løkterten, eller paien, står på bordet, servert med deilige raf-tomater og ruccola vendt i enda mer god olivenolje, da kan jeg tørke tårene og glede meg over en enkel, deilig, kjapp middag med masse god smak som jeg vet gjør noe ekstra for meg også
Legg den fylte paien forsiktig i oljen, som skal være het, men ikke rykende. Del 2 filodeigplater i to. Stek paien i 2 minutter, snu den og stek i 1-2 minutter til, inntil den er gyllenbrun. 6 plater filodeig
Legg den fylte paien forsiktig i oljen, som skal være het, men ikke rykende. Del 2 filodeigplater i to. Stek paien i 2 minutter, snu den og stek i 1-2 minutter til, inntil den er gyllenbrun. 6 plater filodeig
Legg en plate filodeig i paiformen og pensle med smeltet smør. Pensle flere filoplater og form dem til roser som legges slik at de dekker hele paiens lokk
Ta filodeigflakene ut av innpakningen, legg dem på arbeidsbenken og dekk dem med et fuktig klede. Kle paiformen med et deigflak og la kantene henge over kanten på formen