Filodeig pai oppskrifter

Pai med spinat og fetaost

Pai med spinat og fetaost

Denne paien lages med filodeig, som er løvtynne ark med deig som fås kjøpt ferdig, så denne paien er faktisk veldig lettvint å lage selv om den ser fancy ut
Pai med spinat, løk og bacon

Pai med spinat, løk og bacon

Denne er enkel og basert på ferdig pai deig for deg som ikke liker å bake. Pai. Ha deigen over i en pai form
Pai med grønn asparges

Pai med grønn asparges

Han brukte filodeig som helt sikkert blir veldig lekkert (men det hadde ikke jeg her hjemme i dag) og dessuten litt andre oster
Kreatopitta- Gresk kjøttpai

Kreatopitta- Gresk kjøttpai

Kreatopitta er en gresk kjøttpai med filodeig. Smelt smøret, legg lagvis en og en plate med filodeig i en ildfast form, smør hvert flak med smeltet smør
Tomatpai

Tomatpai

En klassisk pai består av filodeig, eller vanlig mørdeig, sennep, urter (basilikum er supert) tomater og ost
Minipai med egg og parmaskinke

Minipai med egg og parmaskinke

Ferdig paideig og filodeig er klare til bruk. Deilige minipai med egg og parmaskinke er lekre å se på, smaker fantastisk godt og er raske å tilberede
Eksotisk kyllingpai

Eksotisk kyllingpai

Filodeig eller paideig kan brukes. Filodeig får du kjøpt i butikken og består av mange ”ark” tynn deig
Spinatpai med  fetaost og chiafrø

Spinatpai med fetaost og chiafrø

Som paideig har jeg brukt filodeig, men du kan godt lage egen paideig. En pk filodeig. Dersom du lager egen paideig, trykk et tynt lag ned i en porsjonsform og ha så i ostemassen
Spanakopita  og potluck party

Spanakopita og potluck party

Spanakopita er en pai laget med filodeig, fyllt med spinat, fetaost og løk. I og med at filodeig som regel kjøpes frosset ( finnes i de fleste innvandrer-butikker, samt store supermarkeder), begynner du med å tine disse
Spinat- og fetaostpai

Spinat- og fetaostpai

Denne paien lages med filodeig, og den er best helt fersk. Ha litt olivenolje over, dryss deretter litt cayennepepper eller chili over og legg ett nytt lag med filodeig
Libanesisk lammesnurr med agurk- og yoghurtsalat

Libanesisk lammesnurr med agurk- og yoghurtsalat

Ta to og to ark med filodeig. Rull fort sammen til en lang sigar og legg den i en smurt paiform. I kjelleren på Gunerius har de også bra kjøtt)1 løk, finhakket2 fedd fersk hvitløkCa 1 stor pose spinat (ha dem over i kokende vann i kort tid, slå over i kaldt vann, press ut vannet og hakk)3 ts Spisskummin2 ts Kanel2 ss OreganoSalt, pepperOlje1 ss Paprikapulver100 g Fetaost i terningerFilodeig (dette får du kjøpt på ICA i kjølediskenHakket mynte og koriander etter smakPinjekjernerBrun løk og kjøttdeig sammen krydder og hvitløk i litt olje. Stek på 200 g til paien er gylden

Liker løk

Og når denne løkterten, eller paien, står på bordet, servert med deilige raf-tomater og ruccola vendt i enda mer god olivenolje, da kan jeg tørke tårene og glede meg over en enkel, deilig, kjapp middag med masse god smak som jeg vet gjør noe ekstra for meg også
Kantarellpai

Kantarellpai

Legg på to lag filodeig. Sett paien i ovnen og stek til fyllet har stivnet og fått litt farge, ca. Sett ovnen på 200 °C

KULTURELL PÅSKEPICNIC

En praktfull dag for picnic, og hva passer vel bedre enn en pai med provencalsk geitost. Så til paien. Avkjøl noe før du tar paien ut av formen

Paier med egg og tunfisk

Legg den fylte paien forsiktig i oljen, som skal være het, men ikke rykende. Del 2 filodeigplater i to. Stek paien i 2 minutter, snu den og stek i 1-2 minutter til, inntil den er gyllenbrun. 6 plater filodeig

Paier med egg og tunfisk

Legg den fylte paien forsiktig i oljen, som skal være het, men ikke rykende. Del 2 filodeigplater i to. Stek paien i 2 minutter, snu den og stek i 1-2 minutter til, inntil den er gyllenbrun. 6 plater filodeig

Kylling i filodeig - Pastilla

Legg en plate filodeig i paiformen og pensle med smeltet smør. Pensle flere filoplater og form dem til roser som legges slik at de dekker hele paiens lokk

Gresk spinatpai

Ta filodeigflakene ut av innpakningen, legg dem på arbeidsbenken og dekk dem med et fuktig klede. Kle paiformen med et deigflak og la kantene henge over kanten på formen