Har en periode nå hvor jeg baker endel rundstykker, og da kommer det nye oppskrifter her. ) Rundstykker er veldig praktisk i den forstand at man kan fryse de ned rett etter steking og ta opp igjen ferske finerundstykker ved behov
Nystekte rundstykker, gjerne bare med smør på, eller god ost eller syltetøy, er kjempegodt. Som med annen gjærbakst er det best å fryse disse straks de er avkjølte og så heller ta opp og tine det som trengs, da smaker de ferske hver gang
Dette er oppskrift på mine finerundstykker som vi gjerne lager til både hverdag og fest. Jeg lager som regel dobbel oppskrift, for disse er veldig populære og forsvinner fort
Deilige rundstykker som også er fine å bryte biter av og spise til supper eller gryteretter. Store og deilige rundstykker - crispi utenpå og myke som bomull inni
Ved å ta utgangspunkt i en oppskrift på finerundstykker, bytte ut deler av melet med grovt, tilsette litt havregryn og proteinpulver og bytte ut sukkeret med sukrin, får du mye sunnere rundstykker
Det er bare å beklage, men dette er første gang jeg har laget semmeln, derfor er de ikke så fine. -) Så skal de settes til heving med undersiden opp og så snus før steking og pensles med vann
Stek til de er gyldne og fine midt i ovnen. Med valmuefrø i deigen blir de litt mer spennende. Pensle med melk og lag et dypt snitt med en skarp kniv langsetter brødet (etter pensling)
Jeg liker at rundstykkene ser litt rustikk ut og gjør ikke noe mer med de etter de er skjært opp, om du vil ha runde finerundstykker bruk godt med mel på hendene for å forme de rund
I dag lagde jeg deilige eltefrie rundstykkermed emmer og helkorn bygg, under finner dere oppskriften -> Eltefrie rundstykker er deilig til helgefrokosten eller i påsken, og lages enkelt med heving over natten
Vil du, kan du rulle fine jevne rundstykker, men jeg synes det er så enkelt bare å rulle en lang pølse, del opp i biter med deigskrapen og settes bitene på et bakepapirkledd stekebrettet til etterheving