En mer smakfull fiskegrateng. Start med å vanne ut klippfisken, gjerne over natten. Sil av melken (skal brukes videre til sausen), og legg fisken på litt tørkepapir
Hellstrøms variant er med andre ord en akevitt som ikke bare passer til julemat – dens kryddertoner og fine fatpreg harmonerer perfekt med blant annet grillet sjøkreps, delikate fiskestykker med sorte striper og annen smaksrik og krydret mat
Oppskrift på fiskegratent med klippfisk eller lettsalta fisk. Meister- og TV-kokk Eivind Hellstrøm har blitt berømt- og kritisert – for fiskegratengen sin, med meir eller mindre klippfisk
Etter å ha brukt en liten formue i fiskebutikken, er fiskegrateng à la Hellstrøm først ut på listen. Vend inn fisken, løken, de friske urtene, samt salt og pepper, potetskivene og blomkålbukettene i sausen
Plommene jeg brukte var litt syrlige på smaken og middels fast i fisken. Jeg tenkte litt fram og tilbake på hva jeg skulle bruke dem til, og da jeg kom over Trines oppskrift på plommedessert med cognac og creme fraiche, visste jeg at det måtte bli dessert
Etter tips fra Hellstrøm er grytekraften laget med blåskjellkraft, poteter og tomater, som er kjørt sammen med stavmikser og silt til en fløyelsmyk kraft
Denne flotte oppskriften fant jeg i Eivind Hellstrøms bok. Eivind Hellstrøm. Vann ut fisken2 døgn i forkant. Del fisken i passende skiver og la den koke med i jerngryten i ytterligere 20 minutter
Det er en ny fiskebutikk på Youngstorget som jeg besøkte en lørdag. Først så skulle jeg trekke den innerste delen av klørne ved krabbehuset i aromatisk buljong (inspirert av Hærland og Hellstrøm kokeboka) og servere på toast
Start med å legge klippfisken i vann , to dager før du skal ha den. Fant Hellstrømsoppskrift på nettet og med noen små justeringer må jeg si at dette ble en innertier i allefall i dette hjemmet