Bland alle ingredienser sammen i en ildfast form (unntatt eggehviter og griljermel), pisk sammen eggehvitene så det blir helt stivt, vend dette forsiktig inn i gratengen
Da har jeg vært ute og strødd, vi har rene skøytebanen utenfor på gårdsplassen her. Jeg kan jo vise dere hva jeg bruker aller mest i et eget innlegg til uka, og ikke minst min nye «baby» som endelig har fått sin hedersplass da vi klarte å bære den opp trappa
Stiv pisk eggehviten. Hjemmelaget fiskegrateng. Serverte med poteter og raspet gulerøtter. 1/2 boks philadelphia ost (jeg brukte den med gressløk). 75 g makaroni (kokt). 4 eggeplommer røres inn i sausen (en og en). 75 g makaroni
Det skal være mulig å holde koppen opp ned, uten at eggehviten renner. Stiv pisket eggehvite. Personlig synes jeg det var godt med purreløk i fiskegratengen, men tror jeg vil servere det ved siden av neste gang
Når sausen er passelig tykk så visper du inn eggeplommene. Har ferie nå, ellers hadde jeg spart og tatt med kald til lunsj på jobb imorgen, for det smaker også helt fortreffelig
Tilbehøret trenger ikke stivelse (potet-ris-pasta), da det er makaroni i gratengen allerede. Tomatsalat med rødløk, agurk og hjertesalat passer veldig godt til fiskegrateng