Focaccia er et italiensk brød som vanligvis er smaksatt med havsalt, urter og grønnsaker. Idag har jeg fylt Focacciaen med cherrytomater, rødløk, fetaost, olivenolje, havsalt, rosmarin og oregano
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Focaccia er opprindelig et helt lyst brød laget på vanlig hvete eller durumhvete. hell deigen i en langpanne (focacciaen blir best om den er tynn, så det er en fordel med en stor panne, fremfor en brødform eller annen form)
Hvis du har lyst til å lage focaccia i påsken er det latterlig enkelt, grunnoppskriften er hentet fra Trines Matblogg, men dere skal få den her for ordens skyld
Focaccia passer veldig godt som tilbehør til middag eller grillmaten. For ei god stund tilbake, ved årets første grilling, fekk eg veldig lyst på nettopp focaccia til grillmaten
#glutenfri #melkefri #laktosefri #Focaccia #brød #middag #middagstips #morsmiddag #blogg #matblogg. Etter jeg måtte gå over på glutenfri kost har jeg aldri laget Focaccia, men nå tok jeg meg sammen og laget
Nordlanslefser, ambrosiabrød, havrekjeks, horn med ost og skinke, vaniljeboller, kanelsnurrer, pizza, bondebrød, focaccia og vafler både med og uten melk
Jeg tenkte jeg ville overrakse min samboer med en litt deilig lunsj i helga, siden han skal jobbe hele helga, så da har jeg nettopp laget en helt stekebrett med focaccia med kjøttboller til han
1 pk tørrgjær6 dl lunkent vann2 ss olivenolje2 ts kokesalt750 g hvetemel1 ss tomarpure1 eske cherrytomater5 ss olivenolje1 ss MaldonsaltHa gjæren og litt av vannet i en bakebolle til kjøkkenmaskinen