Jeg har fått helt dilla på fylt kjøtt, særlig kylling og indrefilet av svin, to kjøttvarianter jeg mer eller mindre hadde forkastet før jeg fikk min Anova Precision Cooker (sous vide)
Så til tilbehøret serverte vi ostefylt kyllig, snurret i bacon. På søndag var jeg på marked og fikk med meg en deilig blandig av gule plommetomater og forskjellige sorter små, røde tomater
Denne gangen fylte jeg de med med mangold, har fåremelksost og et lite dryss brødsmuler. 3 modne tomater. Skjær tomatene i 2 ganger 2 centimeters kuber, ha de og hvitløken i kasserollen, tilsett buljongterningen og balsamicoen. 3 modne tomater
Skjær ei lomme i kjøttet, legg i skiver av brie, litt soltørka tomat og revne basilikumblader. 4 ss hakket soltørket tomat (i olje). 4 ss hakket soltørket tomat (i olje)
Det hadde vært kjedelig å servert kyllingen naturell, så ville gjerne gjøre litt stas på måltidet ved å fylle kyllingfiletene med kremost m/hvitløkssmak, soltørkede tomater og noen basilikum blader
paprika (tyrkerne har til og med en egen type som brukes til nettopp dette, litt mindre og med mye tynnere vegger enn paprikaene vi er vant til i Norge), squash, aubergine, tomat, løk – ja, som det så ofte er er det bare fantasien som setter grenser
4 personer4 kyllingfileter1 pk fetaost i olje2 charlottløk2-3 soltørkede tomater1-2 dl grønne olivenParmaskinke eller baconSalt og pepper. Legg kyllingfiletene mellom to lag plastfolie og bank de flate til ca en halv centimeterHa fetaost over i en skål og knus den sammen med litt av oljen med en gaffelTilsett finhakket hvitløk, charlottløk, oliven og soltørkede tomater og bland godt sammenSmør blandingen på kyllingfiletene og rull sammenRull parmaskinke eller bacon rundt kyllingrullen Fest sammen med coctailpinner og/eller hyssingStek rullene i ildfast form på 200 grader i ca 20 minutter, til kyllingen er gjennomstekt
Ha til slutt i finhakket hvitløk, chili, tomater og karbonadedeigen og stek til kjøttet er ferdig. I går lagde jeg noe skikkelig godt til middag som jeg faktisk ikke har laget før - fylt søtpotet