Geitekjøtt oppskrifter

Dolmer med geitekjøtt

Dolmer med geitekjøtt

1 pakke finhakket kjøtt etter smak, jeg brukte geitekjøtt. Savoykålbladene tas forsiktig fra hodet og kokes i lettsaltet vann i ca
Spekepølse  med  elg,  svin  og  vilthjerte

Spekepølse med elg, svin og vilthjerte

Sjølv kjøtt som er så kraftig om geitekjøttet smakar formidabelt godt etter nokre veker med speking etter ei kortare røykeperiode før spekinga
Mine beste kokebøker

Mine beste kokebøker

Vi har verdens beste fisk, skalldyr, bær, melk, lamme- og geitekjøtt for ikke å snakke om vårens primører
Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Geitekjøttet har dessverre fått eit dårleg rykte, i alle fall her heime. Dersom du har kje- eller geitekjøtt med bein på, er må du rekne med større kjøttbiter

Geitelasagne

400 g kvernet geitekjøtt (10-12% fett). 400 g kvernet geitekjøtt (10-12% fett). Geit er ikke det mest vanlige matkjøttet, men får du tak i geit, vet du nå hva det kan brukes til Det er selvfølgelig mulig å bruke for eksempel får, hvis tilgangen til geit ikke er så stor
Ossobucco  alla  milanese  med  kje

Ossobucco alla milanese med kje

Sjølv er eg så heldig å finne fersk eller frose kje- og geitekjøtt frå produsenten Kandal kjøtt i Nordfjord når eg besøker Vestlandet

Chanfana à Moda de Coimbra

1. Ha kjøttet i en Chanfanagryte, vanlig jerngryte eller i en ildfast form med lokk sammen med alle de andre ingrediensene
Geiteburger

Geiteburger

Geitekjøttet smaker mer enn vanlig storfekjøtt så dette er den perfekte burger for deg som er på jakt etter en herlig, saftig og smaksrik burgerfest
Kje med borettaneløk

Kje med borettaneløk

som 15-åring til sjøs i 1958 fikk jeg smake geitekjøtt for første gang. I tillegg til dette skal du bruke masse borettaneløk, og kokefaste poteter i båter

Yummy geit er superkjøtt!

Senere i høst skal jeg lage noe skikkelig spennende av geitekjøtt, så følg med. Geit på seng av høstens rotgrønnsaker er den norske naturen rett inn på matfatet

Spekepølse etter gammal metode

Etter å ha smakt på Magnhild sin variant på geitekjøtt og hjortesenteret sin hjortevariant med litt svineribbe, kan Far min sitt kjøkken slå fast at begge er i verdstoppen, kraftige i smaken og med mykje fylde
Kaldereta, filippinsk gryterett

Kaldereta, filippinsk gryterett

 I følge Wikipedia brukte man opprinnelig geitekjøtt, i dag er det storfe som er det vanligte å bukes men du kan bruke kylling og svin også
Julepølse  frå  Nordfjord

Julepølse frå Nordfjord

På Far min sitt kjøkken har vi letta frysaren og funne fram både lammekjøtt, geitekjøtt og hjort, og spedd på med fersk svineribbe med høg feittprosent

Ovnsbakt geitekjøtt med pasta

Tørk kjøttet med papir og ha det i en langpanne eller ildfast form sammen med hvitløk, buljong, tomater, olje, oregano, 1 ts salt og en knivspiss kvernet pepper