Oppskriften er basert på oppskriften min på "Frisk og god Ostekake", som du også finner i boken min - "Mat for Sjelens Søte Fristelser" - sammen med 74 andre fristelser
Ikke trykk bunnen alt for hardt sammen, da dette fører til en svært kompakt og hard ostekakebunn. Dekk til kakefatet og sett det i kjøleskapet mens du lager ostekakefyllet
Mens den står i kjølekskapet og stivner kan du begynne på gelelokket. Du kan også bruke en typisk ostekakebunn ved å knuse kjeks og blande med smeltet smør
En klassisk ostekake slår an ved alle anledninger. Til å lage denne ostekaken har jeg brukt formen som heter Bake it Easy, som er min favorittform når jeg lager alle varianter ostekaker og fromasjkaker
En ostekake er aldri feil. Simsalabim - en superlekker Ostekake med blåbær. ♥ Jeg har her brukt Bake it Easy-form (fra Porsgrund Porselen) som er et integrert kakefat / kakeform og som er en utmerket form til å lage ostekaker med fordi man slipper å flytte på den ferdige kaken
Bunnen lages av knuste pepperkaker, hvilket gir ostekaken sitt julepreg. I tillegg har jeg dekket ostekaken med et gelélokk laget av gløgg, som ser utrolig stilig ut til den hvite ostefromasjen og som smaker fantastisk godt