Grønnsaker til vilt oppskrifter

Fritt vilt…på jakt etter perfeksjon

Fritt vilt…på jakt etter perfeksjon

Helstekt hjortefilet med glaserte rotgrønnsaker, kremet sopp og rødvinssaus med sjokolade. Imidlertid blir ingen oppskrifter presentert her uten sous vide involvering, så «Broren til» fikk gjøre gjesteopptreden og ledet forretten trygt gjennom noen runder i zip lokk poser
Timiangryte med høstens grønnsaker!

Timiangryte med høstens grønnsaker!

Jeg spiser ikke kjøtt, men timian smaker veldig godt sammen med kjøtt så i denne gryta kan dere gjerne tilsette litt kvalitetsskjøtt, VILT eller ØKOLOGISK(
Kjøttdeiggryte med et hint av vilt

Kjøttdeiggryte med et hint av vilt

smør og olje til steking. Smak til med krydder, og la det hele småkoke under lokk i 5 – 10 minutter (til gulrøttene er møre)

Drikke til vilt.

Ofte bruker vi sauser som er feite og med mye smak, tyttebær og grønnsaker. Og vil vi ha øl tilviltet, så er det de litt mørke og kraftige typene vi ser etter
Blåbærketsjup – godt til vilt og mye annet

Blåbærketsjup – godt til vilt og mye annet

Server straks med nykokte poteter og grønnsaker etter smak (dampet gulrot og brokkoli er godt). Siden jeg har fylt fryseren med elg, leter jeg etter oppskrifter som kan gi en ekstra piff til det flotte viltkjøttet
Langstekt rådyrstek

Langstekt rådyrstek

Servers med poteter og grønnsaker også tyttebær selvsagt. Langstekt vilt er alltid - ALLTID - vellykket
Viltgryte med elg

Viltgryte med elg

En deilig gryte med saftig elgkjøtt, smaksrike grønnsaker og en magisk saus som binder det hele sammen
Hjortegryte med kantarell og løk

Hjortegryte med kantarell og løk

La kjøttet og grønnsakene surre på svak varme til de er møre. Sil av kraften kok den opp og visp i fløten, kok inn til den blir tykk
Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke

Server med kokte grønnsaker f eks gulrot, rosenkål og kokte poteter og nyrørte tyttebær. Det brunede kjøttet og løken skal småkoke til det er blitt godt og mørt
Skogens konge på menyen

Skogens konge på menyen

Stek baconterninger i stekepannen, tilsettgrønnsaker og fres til grønnsakene har blitt litt møre. Helstekt indrefilet av elg servert med linser, rotgrønnsaker, ovnsbakt sjalottløk og rødvinssaus