Her er min oppskrift, som han forøvrig liker godt. Noe av det beste min mann vet er gratinerthummer. Del hummeren i to, fjern og kast magesekk og det som er i hodet
Hummer - Lobster - HAVETS KARDINAL ♫♪. Jeg er en landkrabbe fra Hedmark og en novise i "hummer-verden", så jeg kjøpte ferdig kokt hummer i dag, men bruk gjerne levende hummer og kok den selv
Kongekrabbe smaker herlig godt, minner om en blanding av hummer og reker. Kongekrabbe, også kjent under navnet kamtsjatkakrabbe og russerkrabbe, er en storvokst krabbeart som hører til gruppen med trollkreps
Minner om en blanding av hummer og reker. Serveres med godt brød, smør og gjerne hjemmelaget majones, som du finner oppskrift på her -eller aioli, oppskrift her
I kveld røk resten av hummerne i frysen med i et fantastisk festmåltid. Jeg laget en rød pesto som jeg hadde over hummerne med litt revet parmesan på toppen
Gratinerthummer - Lobster thermidor. Italia er landet og maten er den aller beste. Disse fantastiske skjellene med smak av middelhavet fungerer både som en fabelaktig forrett, til lunsj eller som et flott tilskudd til tapasbordet
Den blir rundere i smaken og det meste av skarpheten forsvinner, du sitter igjen med en karakteristisk og fyldig smak som går veldig godt sammen med bacon og hummer
Oppskriften er egentlig ment brukt ved helt spesielle anledninger. et par hummer, noen hjerteskjell til spisepynt, en sitron, en bunt asparges og en baguette
Til venstre den ene halve hummeren, til høyre den gratinerte. Havets kardinal er hummeren kalt. Uansett, den europeiske hummeren heter Homarus gammarus på latin, og hører til familien Nephropidae, akkurat som vår sjøkreps, eller scampi som den er kjent som utenfor Norge