Grov grunndeig oppskrifter

Skinkesnurr og grunndeig

Skinkesnurr og grunndeig

grovmalt pepper. Grunndeig. Kværn litt grovmalt pepper over. 2 dl grov sammalt hvete. 1 porsjon grunndeig (se over). 2 dl grov sammalt hvete. 1 porsjon grunndeig (se over)

Myke Salte Kringler

grovt salt eller fint havsalt. Jeg skal komme med flere innlegg med ulike varianter av hvordan du kan bruke denne grunndeigen
Valnøttbrød

Valnøttbrød

Grovt og sunt. Brukte den sammen grunndeigen til stablebrødet men ble inspirert av Hele Norge Baker Camilla sitt stablebrød HER

Epleboller med kanelcrumble

Jeg bruker den samme grunndeigen til all søt gjærbakst enten jeg lager boller, kanelboller eller skoleboller
Grunndeig til grove brød & rundstykker

Grunndeig til grove brød & rundstykker

450 g sammalt hvete, grov eller fin. 450 g sammalt hvete, grov eller fin. 3 brød eller ca. 45 rundstykker. 1,5 liter melk eller vann
Grov leverpostei med akevitt

Grov leverpostei med akevitt

Ha i halvparten av den halvdelen av grunndeiga du vil smakssette. Spør du meg, bør posteien vere ganske grov i konsistensen (ikkje så finmala og kjønnslaus som den i metallboks med eit småbarn på framsida)
Grove kanelknuter | Det glade kjøkken

Grove kanelknuter | Det glade kjøkken

Søt halvgrovgrunndeig Fullkornshvetemel - 350 gram Hvetemel - 150 gram Sukker - 60 gram Kardemomme - 3/4 ts Salt - 1/4 ts Tørrgjær - 1 ts Melk - 2,5 dl Egg - 1 stk Smør - 75 gram Fyll Smør, romtemperert - 45 gram Kanel - 1 ss Brun farin - 1 ss Hvitt sukker - 2 ss Annet Egg - Til pensling Perlesukker - Pynt
Matpakkemuffins

Matpakkemuffins

Grove muffins kan gi fin variasjon til matpakka. Grunndeig (6-8 store muffins). 4,50,5501 Grunndeig (6-8 store muffins)
Påskepai (vegetarpai)

Påskepai (vegetarpai)

Grov deig. Stek grunndeigen i ovnen i 10 min. Hva til middag i dag. En herlig quiche, pai, terte eller hva man vil kalle det

scones på mange måter

Grove scones. Grunndeig. Bytt ut halvparten av melet med grov sammalt hvete eller bak kun med grovbakstmel

Scones

Grove Scones. Grunndeig. Bytt ut halvparten av melet med grov sammalt hvete. ca 7,5 dl hvetemel ,gjerne blanding av grovt og fint

Unngå dette til lunsj

Et smartere valg vil selvfølgelig være å lage sine egne smørbrød med grove skiver med mer pålegg og grønnsaker