Dei har alt for mykje sirup i dei, og så har dei ikkje butikken full av ferske brød om morgonen slik vi er vande med, iallfall ikkje her ute på glesbygden der vi held til
Jeg har eksperimentert med krydder for å gi brødet mer smak, og har brukt malt koriander og karve. På besøk hos noen venner på Bømlo i sommer fikk fruen en oppskrift på et grovbrød uten mel og melk
Brødet blir saftig og velsmakende med knasende sprø skorpe, er fint å fryse og anvendelig i og med at det er godt med all slags pålegg, godt som sandwich, godt som crostini med tomatsalat og nydelig til suppe eller salat
Disse brødene er så enkle å lage, blir perfekte hver gang, blir ikke tørre etter en dag, og alle sammen elsker smaken av det saftige brødet med supersprø skorpe
Ha røren i en liten brødform kledd med bakepapir. De siste ukene har jeg bakt dette supersunne og digge grovbrødet som er svært enkelt og ukomplisert å bake
Ha deigen over i godt smurte former( bunnen på formen dekkes med en. Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca 1 time. Elt deigen sammen på nytt, dekk bakebollen med plast og la deigen heve ca 30. Dekk formene med et klede og la brødene heve ca 30 min. 7 dl kruskakli/hvetekli
Gode saftige grovbrød til kvelds, med noe godt pålegg på. og siden jeg er i en dritt-lei-brød periode, og siden min bedre halvdel har en ømfintlig mage for fint hvetemel ble det skikkelige grovbrød, helt uten siktet hvetemel