I den norske naturen vet vi at epler og pærer modner om høsten, bærene finner vi på sensommeren og gulrøttene er aldri så fine og friske på smak som det de er i august/september
Smuldr smøret inn i melet, til det ligner grove brødsmuler, bland til slutt inn mandlene. Det blir ganske mye topping, hvis du ikke vil bruke alt kan du fryse ned det du har til overs, og bruke det til ande oppskrifter som for eksempel topping på blåbær muffins
Jeg liker den grove best til så stort barn jeg har. Havrekjeksene og pannekakene har jeg søtet litt med tørket frukt eller banan, og i muffinsene har jeg lurt inn grønnsakar
Dette varierer vi med slike muffins, surdeigspannekaker, vafler, grove cookies eller lignende. Disse muffinsene ble til med næring og smak i tankene og ungene digger dem
Disse muffinsene egner seg godt til nistemat på skituren, til matpakken på jobben eller til skolemat, de er uten sukker og medepler, svisker, havregryn og sammalt mel er de fiberrike og gir god metthetsfølelse, eple og svisker gir en fin søtsmak
Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer på brett eller papirformer. Sett stekeovnen på 190°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett medmuffinsformer. Stek muffinsen midt i ovnen i ca 20-25 minutter
Jeg brukte store, amerikanske muffinsformer og pyntet glasuren med masse friske bær. Nå ga jeg den omsider en sjanse, i og med at den er litt annerledes siden den har både mørk sjokolade og eple i seg
Gode enkle eple muffinsmed osteglasur. Legg muffinsformer i papir i et muffinsbrett. Har pyntet litt med fantasi blomster i marsipan for å få litt farge på småkakene