Det er ikke mye som er bedre enn hjemmebakte rundstykker. Enkle ingredienser, ingen knaing, ingen etterheving, ingen utrulling og kjempegode rundstykker - ja takk
♥ 7 dl melk ♥ 650 g hvetemel (kan bruke grovere mel) ♥ 250 gram sammalt hvete grov ♥ 100 gram lettkokte havregryn ♥ 1 pakke tørrgjær ♥ 1 ss ferskere bakst fra idun ♥ 1,5 ts salt ♥ 1 ss sukker (kan sløyfes) ♥ 1 egg. Bak ut deigen med mel og lag 12-16 rundstykker (de hever mye etterpå så ikke lag dem for store). 7 dl melk ♥ 650 g hvetemel (kan bruke grovere mel) ♥ 250 gram sammalt hvete grov ♥ 100 gram lettkokte havregryn ♥ 1 pakke tørrgjær ♥ 1 ss ferskere bakst fra idun ♥ 1,5 ts salt ♥ 1 ss sukker (kan sløyfes) ♥
Verdensbeste honning er fra egen butikk – digg. Du kan bruke mer grovmel om du vil ha dem enda grovere, og du kan sløyfe saltet om du bruker saltfattig kost
Noe som ga grove, og mye mer mettende rundstykker. Ferske rundstykker til frokost. Hell deigen på bakepapirkledd plate, bruk en deigskrape og del deigen i rundstykker
Jeg er en “sucker” på gjærbakst, grove og fine rundstykker, men jeg ble positivt overrasket over hvor enkle, saftige og smakfulle disse cottage cheese rundstykkene var
Og slumpe er det jeg gjør… Om du har mulighet kan du elte i mykt smør i stede for olje – det vet jeg bakeren i Lom gjør (og han lager verdensbeste boller og brød)
Rundstykker med fiskekaker, kesam, salat, paprika og ketchup. I tillegg blir jeg servert både det ene og det andre, jeg har nemlig verdensbeste kjæreste som varter meg opp
Wenche hadde fusket litt til hun, og laget ferdig deig til grove glutenfrie surdeig rundstykker. Dette er etter jeg kom hjem fra kurs, jeg hadde egentlig spist meg proppa mett, men med hjemmelaget fantastisk smør og glutenfrie hjemmelagde surdeigs rundstykker ble fristelsen for stor
Frokost fra Lidl ble også en viktig del av morgenene (de har ferske, groverundstykker. Det ble mye god mat på turen, og med min fantastiske mann og beste venninne, kan det vel ikke være mer å be om på denne jord
Men husk ta det grove melet først og det fine til sist. Dette fordi at det grove trekker til seg mer væske enn det fine og det vil regulere mengden mel