Server gjerne med en god salat til. En enkel og smaksrik gryterett som passer perfekt på en søndag. Tilsett den andre bollen med resten av grønnsakene, ikke soppen
Server gjerne med en god salat til. En enkel og smaksrik gryterett som passer perfekt på en søndag. Serveres med kokt ris, pasta, eller du kan ha mer kraft i gryten og du får en suppe
Notes Kan gjerne serves med litt revet ost på toppen og litt salat ved siden av. Save Recipe Print Du trenger 4 svinekoteletter kuttet i biter ( svin kan erstattes med kylling eller pølse biter ) 1/2 rød paprika 1/2 løk 300-350 gram pasta penne 5 dl kraft av mørk Kjøttbuljong 3 dl kremfløte 50 gram revet eller hakket cheddar ost 50 gram revet gulost 1 ts paprika pulver 1/2 ts Cumin (malt spisscumun) salt og pepper ( ca 1/2 ts av hver, men her er det bare å ta mer eller mindre slik du foretrekker smaken). Slik gjør du Stek svinekjøttet til det er brunt og fint og gjennomstekt i en dyp panne eventuelt gryte om du ikke har dyp panne Tilsett så hakket løk og paprika og la surre to minutter sammen med kjøttet Tilsett krydderet og rør det inn Ha i kraft og fløte, bland godt Tilsett pasta penne og la det småkoke til pastaen er gjennomkokt og kraft og fløte har blitt redusert, som regel 5 minutter lengre enn vanlig koketid på pasta penne (rundt 15 minutter)
Ragu er en typisk gryterett som egentlig bør koke lenge. Skal du ha den ekstra god, og du vil bruke mye tid, spe den ut med en kraft (okse eller svin) og la den koke i et par timer
Vi spiser koteletter ganske ofte hjemme hos oss, enten jeg steker de som de er i panna, steker de møre flere timer i ovnen eller kuttet opp i strimler til wok og gryteretter… Har du tid så blir de utrolig gode om du steker de i ovnen med lokk på i litt smør, vann og krydder på svak varme over flere timer
De kan reinkarneres som kraft, som igjen danner basis i nye supper eller gryteretter. Eventuelle beinrester fra kylling, lam (pinnekjøtt og fenalårrester er supert) eller svin (knoke eller rester fra spekeskinke med bein)