Her er en med oksekjøtt, som kan byttes ut med grytekjøtt av andre typer om det er ønskelig. Hell et par desiliter rødvin i gryten og ha tilbake på komfyren over middels til høy varme mens man bruker en stekespade til "få av" det som har brent seg fast i gryten
Ut av dette kom det en fantastisk, klassisk gryterett. Du trenger en kilo oksekjøtt, jeg kjøpte en billig pakke med «Gulasch-kjøtt» – hva nå det er, som du bruner (i flere omganger) i en god porsjon smør i den store jerngryta di (ja, du har en stor jerngryte)
Dette er en deilig, velsmakende, og litt eksklusiv gryterett. Ha i kraft, rødvin, vann med maizena, laubærblad og noen kvister timian og la det hele koke under omrøring i ca
Dette er en skikkelig god gryterett, og den er absolutt noe man kan servere til gjester og fest. Vi hadde den nå i helgen, og det smakte nydelig sammen med en god og fyldig rødvin
Gryterett med potetlokk. 1 kg oksekjøtt (høyrygg eller bog)1 pk bacon eller lettsaltet sideflesk1 nett charlottløk4-5 gulrøtter4-5 hvitløksfed8 mellomstore champinoner½ l rødvin½ l kjøttkraft (fond)½ dl cognac (kan sløyfes)1 ss tomatpuré1 dl hvetemelSalt og pepperBladpersille og timian. Ha hvetemel, 2 ts salt og pepper i en poseTilsett kjøttet og rist slik at alle bitene får et tynt lag med blandingenStek kjøttet i olje eller smør på god varme i en gryte til de får en fin brunfargeSenk varmen og tilsett rødvin, en kvast timian, tomatpuré og kraft/buljongLegg på lokk og la det hele småkoke i 2 1/2-3 timerSprøstek bacon eller sideflesk og legg det til sideStek gulrot og løk på middels varme i 10 minutter og tilsett hvitløk det siste minuttetHa alt i gryten og la det surre med i ca ½ time. 1 kg oksekjøtt (høyrygg eller bog)
Men i staden sette kelneren ei lita kaserolle med oksekjøtt, gulrot og potet framfor meg. Det ante meg at kjøttet hadde putra i rødvin sidan lenge før vi kom inn dørene i bistroen
Denne blandingen kan du strø over gryteretten når du serverer den. Ca 1 kg oksekjøtt uten bein. 4 dl rødvin. ¤ Syns du gryta virker tynn, kan du lage en jevning av 1 ss hvetemel utrørt i 3 ss rødvin eller vann, og tilsette i gryta og la det koke med noen minutter så tykner den litt. Ca 1 kg oksekjøtt uten bein. 4 dl rødvin