Gryterett oksekjøtt rødvin oppskrifter

Oksegryte i ovn med kantareller

Oksegryte i ovn med kantareller

Denne velduftende og smakfulle gryteretten serveres med hjemmelaget potetmos og et dryss av smørstekte kantareller
Høstgryte

Høstgryte

Her er en med oksekjøtt, som kan byttes ut med grytekjøtt av andre typer om det er ønskelig. Hell et par desiliter rødvin i gryten og ha tilbake på komfyren over middels til høy varme mens man bruker en stekespade til "få av" det som har brent seg fast i gryten
Stifado

Stifado

Slik laget jeg denne deilige greske gryteretten med spennende krydder på Marious vis. Tilsett rødvin, tomater, tomatpure og vann
Søndagsmiddag: Boeuf bourguignon

Søndagsmiddag: Boeuf bourguignon

Ut av dette kom det en fantastisk, klassisk gryterett. Du trenger en kilo oksekjøtt, jeg kjøpte en billig pakke med «Gulasch-kjøtt» – hva nå det er, som du bruner (i flere omganger) i en god porsjon smør i den store jerngryta di (ja, du har en stor jerngryte)
Gulash-suppe

Gulash-suppe

Gulash-suppe er en suppe, ikke en gryterett. Serveres gjerne med en kraftig rødvin og hjemmelagde brødstenger

SVAR

Dette er en gryterett med oksekjøtt, rødvin, gulrøtter, løk, bacon, osv. SVAR. 27. 01. 2016 kl. 07. 17 i. Daily-life
Gryterett til hverdag eller fest

Gryterett til hverdag eller fest

Her er en gryte med oksekjøtt. Server gjerne ris til en gryterett. Ha så dette i kjelen med 2 dl rødvin. Ris er verdens nest mest dyrkede kornslag
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Dette er en deilig, velsmakende, og litt eksklusiv gryterett. Ha i kraft, rødvin, vann med maizena, laubærblad og noen kvister timian og la det hele koke under omrøring i ca
Beef Bourguignon

Beef Bourguignon

Dette er en skikkelig god gryterett, og den er absolutt noe man kan servere til gjester og fest. Vi hadde den nå i helgen, og det smakte nydelig sammen med en god og fyldig rødvin
Boeuf Bourguignon rødvinsgryte

Boeuf Bourguignon rødvinsgryte

Gryterett med potetlokk. 1 kg oksekjøtt (høyrygg eller bog)1 pk bacon eller lettsaltet sideflesk1 nett charlottløk4-5 gulrøtter4-5 hvitløksfed8 mellomstore champinoner½ l rødvin½ l kjøttkraft (fond)½ dl cognac (kan sløyfes)1 ss tomatpuré1 dl hvetemelSalt og pepperBladpersille og timian. Ha hvetemel, 2 ts salt og pepper i en poseTilsett kjøttet og rist slik at alle bitene får et tynt lag med blandingenStek kjøttet i olje eller smør på god varme i en gryte til de får en fin brunfargeSenk varmen og tilsett rødvin, en kvast timian, tomatpuré og kraft/buljongLegg på lokk og la det hele småkoke i 2 1/2-3 timerSprøstek bacon eller sideflesk og legg det til sideStek gulrot og løk på middels varme i 10 minutter og tilsett hvitløk det siste minuttetHa alt i gryten og la det surre med i ca ½ time. 1 kg oksekjøtt (høyrygg eller bog)
Boeuf bourguignon og babelsk forvirring

Boeuf bourguignon og babelsk forvirring

Men i staden sette kelneren ei lita kaserolle med oksekjøtt, gulrot og potet framfor meg. Det ante meg at kjøttet hadde putra i rødvin sidan lenge før vi kom inn dørene i bistroen
Boeuf bourguignon (bøf bårginjå)

Boeuf bourguignon (bøf bårginjå)

Denne blandingen kan du strø over gryteretten når du serverer den. Ca 1 kg oksekjøtt uten bein. 4 dl rødvin. ¤ Syns du gryta virker tynn, kan du lage en jevning av 1 ss hvetemel utrørt i 3 ss rødvin eller vann, og tilsette i gryta og la det koke med noen minutter så tykner den litt. Ca 1 kg oksekjøtt uten bein. 4 dl rødvin
Burgundisk kjøttgryte

Burgundisk kjøttgryte

Server gryteretten med ris eller kokte poteter. 650 g oksekjøtt i terninger. 2 dl rødvin. 650 g oksekjøtt i terninger. 2 dl rødvin