Ertesuppe med svineknoke250 g guleerter1 røkt svineknoke1 løk, hakket300 g kålerabi, sellerirot eller pastinakk, hakket1 purre, bare det hvite, hakket1 laubærbladSmør1,5 l vannEventuelt litt ølEventuelt rømme til serveringLegg ertene i bløt noen timer, eller over natta. Viss suppa er litt salt kan dette balanseres ved å servere rømme til 250 g guleerter
De aller fleste er nok vant med guleerter til denne deilige, kraftige, smakfulle norske retten. Erter kjøtt og flesk er vel kanskje den retten som har lengst tradisjon til sjøs
gule tørkede erter. 1. Sett over en kjele med vann og legg i lammekjøttet. Skum av når det koker opp. Ha i sjalottløk i båter, laurbærbladene, pepper/nellikspiker og persillen
Smaker også nydelig med grønne erter eller aspargesbønner. Oppskriften er til 4 personer og ble laget i en sauetepanne med bakepapir i bunnen. finrevet skall av 1 sitron, kun det gule
I dag har jeg kokt ertesuppe på kraft fra svineknoke, litt rester av kjøtt og kikerter. Det aller viktigste når du skal koke ertersuppe, er å huske å legge erter og kikerter i vann kvelden før
Erter, kikerter og bokhvete kjøres nesten glatt i en stavmikser. Oppskriften passer til ca. Erter, kikerter og bokhvete kjøres nesten glatt i en stavmikser