Oppskriften er hentet fra Erica Palmcrantz og Irmela Lilja sin bok “Raw food på norsk“. For en stund siden hadde jeg farmor på besøk og jeg serverte henne denne gulrotkaken
Denne gangen hadde jeg noen rester i kjøleskapet og bestemte meg for å lage en enkelgulrotkake. Gulrotkake i langpanne og bytt ut langpanna med en springform
Den ble også til på slumping, men cirka oppskrift er som følger. Jeg hadde bakeånden over meg tidligere denne uka og i tillegg til søtpotetmuffinsene som jeg skrev om tidligere så forsøkte jeg meg på sunn gulrotkake
Jeg hadde aldri funnet den perfekte toppingen på denne kaka husker jeg, før ble det enkel melisglasur med litt sitron, men jeg ville avansere litt og siden jeg elsker sånn kremosttopping testet jeg ut en oppskrift jeg fant på Ida Gran’s blogg
I helga bakte eg saftig gulrotkake som eg skal dele oppskriften på seinare. Den fungerer også ypperlig som tørrvare i andre oppskrifter, slik som denne mikrokaka, eller vafler/pannekaker/anna bakst
Jeg gikk inn for å lage oppskriften så enkel som mulig, så da var det bare å finne fram mandler, nøtter og mine desidert favoritt dadler fra kjøleskapet som importeres fra RM og er fra mitt vakre hjemland, Iran
Denne kaken er veldig enkel å lage, sunn og god. - Settes i kjøleskapet mens du lager cremen, som du enkelt lager ved å blende cashewnøtter med sitronsaft og har i litt vann for å få riktig kremet topping
Dette er også en sunn og meget enkel måte å få variasjon i kostholdet. Hele oppskriften gir 100 mg fenylalanin - denne porsjonen er stor og kan godt halveres til mindre barn 1 stor porsjon