Skru opp varmen og kok opp under omrøring i noen minutter, til alt er gjennomvarmt. Saus4 ss tomatpuré 5 ss smør2-3 dl kremfløte (ekte fløte, ikke noe matfløte-juks)1 ts kumin1 ts paprikakrydderlitt saltHakk opp løken og mos den med stavmikser. Nok til 2-3 personer
Disse nydelige minipaiene passer perfekt som en smårett eller på et tapasbord. Spinat og fetaost passer utrolig godt sammen, om man kan selvsagt også lage en stor versjon med de samme ingrediensene, men på en fest er det både enklere og gøyere å spise miniversjonene
Denne oppskriften har jeg fått av min gode venninne Camilla som er omtrent like stor matnerd som meg, så vi har delt mange oppskrifter opp gjennom årene
litt champignon. ris eller quinoa, nanbrød og evt en god, grønn salat. Tilsett kikerter (enten ferdig kokte fra kartong/boks eller som du har bløtlagt og kokt selv på forhånd), champignon, neper og blomkål, hell over kokosmelk og småkok i 10-20 minutter. (nok til 2-3 personer) 1 rød chili. 1 løk litt champignon
Her kommer enda en sunn snacks-oppskrift (som om ikke eplechips og grønnkålchips var nok). Ristede kikerter er supergodt og enkelt å lage, og smaken kan varieres etter hva man har lyst på
Det tar litt tid å kutte alt opp i små nok biter, men det er absolutt verdt tiden det tar. Dette er en fantastisk god afrikansk salat som passer som tilbehør til mange forskjellige retter
Denne oppskriften er inspirert av en rett jeg fikk servert i Hellas en gang, den gangen var paprikaen fylt med ris (som også er veldig godt), men jeg fylte mine med quinoa i stedet, for det er både sunnere og mer mettende
Men siden jeg prøver å kaste minst mulig mat tenkte jeg at jeg kunne jo bruke de til noe annet, og så kom jeg på at jeg hadde sett en oppskrift på dette for lenge siden
Overnattet havregrøt skal visstnok være det nye store innen frokoster, og det forstår jeg godt. Det går visstnok også an å varme den i mikroen, men jeg synes den er så god kald at jeg ikke har prøvd det selv
500 g hvetemel1 pakke tørrgjær3 dl romtemperert vann2 ss olivenolje1 ts salt. 2-3 dl passerte tomater (evt hakkede)3 fedd hvitløkfinhakket fersk eller tørket basilikum og/eller oregano salt og pepperHa alle ingrediensene i en liten gryte, kok opp og la det småkoke noen minutter. 200 g sjampignon
De tar litt tid å lage, men det er noe meditativt med å lage de små pakkene med nydelig innhold. Hodekål er ikke noe jeg har pleid å bruke så mye i matlaging, men jeg har bestemt meg for å bli flinkere til det
Dette er en deilig indisk rett som er skikkelig enkel å tilberede. Vindaloo er en en ganske sterk indisk krydderblanding som man får kjøpt ferdig på glass på internasjonale butikker og som blant annet inneholder ingefær, hvitløk, chili og kardemomme