dryss over havrekli. så kjekt å kunne sende med barna hjemmelaget brød. 1 l skummet kulturmelk 200g sammalt hvete fin 500g sammalt hvete grov 150g sammalt rug fin 400g sammalt rug grov 30g lettkokte havregryn 50g havrekli. del den i 2, elt den godt å form den til avlange brød. legg brødene i smurte 2 liters former dekk formene med ett klede å sett dem lunt i 35-40minutter når brødene er ferdig hevet, pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv. stek brødene på nederste rille ved 200 grader i 50-60 minutter å avkjøl på rist
Husholdningsbrød. Jeg dusjer med vann halvveis i stekingen også siden de åpnet seg og hevet så mye (dette er er en erfaring jeg har gjort med brød jeg elter med kenwooden, maskinen elter så godt at brødet hever mer enn jeg er vant med fra min forrige mum-kjøkkenmaskin)
- Man kan også ha i litt havrekli eller hvetekli eller flere typer frø hvis man liker sånt. Ok, man skal sikkert ikke mase, og det er ikke meninga å blogge hver gang jeg baker brød (jeg gjør ikke det altså, baker litt oftere enn bloggen gir inntrykk av
Husholdningsbrød. Jeg dusjer med vann halvveis i stekingen også siden de åpnet seg og hevet så mye (dette er er en erfaring jeg har gjort med brød jeg elter med kenwooden, maskinen elter så godt at brødet hever mer enn jeg er vant med fra min forrige mum-kjøkkenmaskin)
Lyst å sette tennene i et fantastisk godt brød med knasende sprø skorpe. Kjenne duften av nybakt brød bre seg i huset uten å måtte forbrenne så mye som en eneste kalori for å få det til
Lunsj består av en skive grovt brød eller lavkarbo brød, masse salat og grønnsaker, gjerne en halv avokado, noen skiver skinke, kylling, reker eller fisk og litt fransk dressing som jeg lager selv
Pensle brødene med vann og strø på litt frø, kjerner og gryn. 2 stk Om du ikke skal lage brødet i helgen kan det være greit å fordele brødlagingen over 2 dager ettersom kornblandingen skal ligge til bløt. 50 gr havrekli. Del deigen i 2 emner, og legg i smurte brødformer. 2 stk Om du ikke skal lage brødet i helgen kan det være greit å fordele brødlagingen over 2 dager ettersom kornblandingen skal ligge til bløt. 50 gr havrekli