Her kommer oppskriften på de grove, supergode polarbrødene jeg lagde forrige helg. 300 g sammalt rug, finmalt. 200 g havremel. 300 g sammalt rug, finmalt. 200 g havremel
For hjemmelaget pizza kan enkelt lages til å bli en smakfull og sunnere pizzavarient ved å bruke grovere pizzapunn, masse grønnsaker, hjemmelaget tomatsaus, magre kjøttprodukter og en lettere ostevariant hvis du ønsker det
Jeg bruker Morten Schakendas oppskrift på mellomgrove brød til pinnebrødene mine. 50 g sammalt ruggrov. 50 g siktet rugmel. 50 g havremel. 50 g sammalt ruggrov. 50 g siktet rugmel. 50 g havremel
Basisdeigen er basert på Morten Schakendas oppskrift for mellomgrovt brød. 50 g sammalt ruggrov. 50 g siktet rugmel. 50 g havremel. 50 g sammalt ruggrov. 50 g siktet rugmel. 50 g havremel
50 g grovt mel (jeg har brukt en blanding av hvete og rug). ca 950 g mel (200 g rugmel, 150 g havremel, 600 g speltmel). 50 g grovt mel (jeg har brukt en blanding av hvete og rug). ca 950 g mel (200 g rugmel, 150 g havremel, 600 g speltmel)
Ha grovt mel, og salt i bakebollen til kjøkkenmaskinen og tilsett sirup. hele rugkjerner. 2 dl hele rugkjerner. 2 dl havremel (eller grov sammalt hvete). 4 dl grovrug. 2 dl havremel. 4 dl grovrug
havremel. sammalt ruggrov. Oppskriften under gir tre ganske store mellomgrove brød. siktet rugmel. 50 gr sammalt ruggrov. 50 gr siktet rugmel. 50 gr havremel
g havremel. gram sammalt rug, grov. og siden jeg er i en dritt-lei-brød periode, og siden min bedre halvdel har en ømfintlig mage for fint hvetemel ble det skikkelige grovbrød, helt uten siktet hvetemel
Grovt brød er sikkert veldig sunt, men godt er det ikke. Mellomgrovt derimot fungerer bra for meg. Det blir luftig samtidig som samvittigheten min er bedre siden det er noe grovere korn enn kun hvetemel
Det er virkelig raskt å lage knekkebrød på denne måten, og resultatet blir kjempegodt, et smakfullt og knasende sprøtt knekkebrød som inneholder grovt mel og havregryn
Havregryn og havremel. Bruk brødskala'n og velg brød som er ekstra grove. Hvete inneholder mye gluten, men det er gluten også i rug, bygg, havre og spelt