Hellstrøms saus oppskrifter

Fiskegrateng ala Hellstrøm

Fiskegrateng ala Hellstrøm

Sil av melken (skal brukes videre til sausen), og legg fisken på litt tørkepapir. La sausensmåkoke i et par minutter

Helstrøms Juleribbe

Grønnsakene blir senere base til en kjempegod saus.  Jevn krafta med litt mel og ha i et par skjer Soyasaus og Worcestershire sauce
JULE RIBBE

JULE RIBBE

For meg er det ikke julaften uten ribbe med sprø svor. Det har jeg spist hvert eneste år så lenge jeg kan huske
Grill som Gud med Grillsjefene på Kampen

Grill som Gud med Grillsjefene på Kampen

BBQ saus, lag egen eller kjøp din favoritt. BBQ saus. Etter 20 minutter løfter du lokket å pensler bollene med BBQ saus, la de ligge 10 minutter til. 7 dl soyasaus. 7 dl soyasaus
Lammekarbonader

Lammekarbonader

en skvett rødvin, litt mel, rosmarin, salt og pepper til sausen. I en bolle, kna kjøttdeigen sammen med krydderet og worchestersausen
Svinekam med rotgrønnsaker i eplecider

Svinekam med rotgrønnsaker i eplecider

Hell av steksjyen og bruk til å lage saus. Jeg kjøpte en pose med fløtesaus og tilsatte 1/3 matfløte og 2/3 stekesjy. Jeg tilsatte også 3 hvitløksfedd fra rotgrønnsakene som jeg moste i hvitløkpressen og hadde i sausen sammen med litt finhakkede urter
Fiskegrateng med klippfisk og restegodt

Fiskegrateng med klippfisk og restegodt

Mor mi lagde som regel ein kvit saus med masse løk, hakka opp grønsaksrestar og poteter, og blanda inn klippfisken – og kanskje nokre baconrestar
FREDAGSMIDDAG: KJAPT, SUNT OG ENKELT

FREDAGSMIDDAG: KJAPT, SUNT OG ENKELT

Fres til slutt grønnsaksblandinga og tilsett gjerne litt sweet chili saus til -det skal ikke store mengdene til for å piffe opp smaken litt
Saken er hestebiff

Saken er hestebiff

Oppskrift på (heste)biff med rødvinssaus, omnsbakte tomatar, bacon-rulla bønner og stekte potetskiver
Sashimi med mangosalat og soyasaus

Sashimi med mangosalat og soyasaus

Alle skulle ha med seg litt mat hver, og mitt bidrag ble sashimi med mangosalat og soyasaus. Jeg lagde soyasausen først, slik at smakene skulle få sette seg, og til denne brukte jeg
Øl-iskrem med kokt hermetikkboks

Øl-iskrem med kokt hermetikkboks

Den er altfor tyntflytende i forhold til bildet i Hellstrøms kokebok. Foruten selve øl-iskremen skal det være en slags knekk på tallerekenen og en saus laget av Vikingmelk
Smaken av Frankrike – og torsk med vanilje

Smaken av Frankrike – og torsk med vanilje

Lammefilet, lammelår, rødbeter, minigulrot, aspargesbønner, potetpuré, Bordelaisesaus. Torsk med vanilje, sitron- og safranskum, skalldyrsaus og grønnsaker

5 gode lavkarbo tilbehør til julematen

Som sagt så er de fleste julemat hovedrettene veldig godt egnet for lavkarbo kosthold, og det som gjerne heller byr på problemer er tilbehør og sauser