La kjøttet hvile i romtemperatur ca 8-10 timer eller natten over. Når temperaturen på steketermometeret når 55 grader slår du ned varmen i ovenen til 50-55 grader og lar kjøttet hvile
Helstektentrecote er enkelt å tilberede hvis du bruker steketermometer, da har du full kontroll og kan ta ut kjøttet akkurat når det har oppnådd rett temperatur
Entrecote klar til steking ♫. Sous-vide er en måte å tilberede mat, der maten vakuumpakkes og varmebehandles i emballasjen i et temperaturkontrollert vannbad, før det etterstekes i stekepanne
Kjøttet skal først brunes i pannen og bruk da en olje som tåler høy temperatur. Jeg har valgt å sette temperaturen til 125 grader for å få en langsom stekeprosess. Kjernetemperatur er 58 grader så ta ut kjøttet ut av ovnen noen grader før da temperaturen fortsetter å øke etter at kjøttet er tatt ut
Kjøttet ble marinert i en grillsaus og helstekt på. lav temperatur. 75 grader i ovn til steketermometeret viste en kjernetemperatur på 55 grader. romtemperatur, og la kjøttet marinere i sausen i 4 timer
Da er det viktig at smøret har omtrent samme temperatur som eggene, ellers sprekker sausen. Kjøttet krydres godt med salt og pepper på hver side, stekes i varm panne i olje til hele kjøttstykket er godt brunet