Helstekt entrecote temperatur oppskrifter

Helstekt Entrecôte med gurøtter og potetpuré

Helstekt Entrecôte med gurøtter og potetpuré

La kjøttet hvile i romtemperatur ca 8-10 timer eller natten over. Når temperaturen på steketermometeret når 55 grader slår du ned varmen i ovenen til 50-55 grader og lar kjøttet hvile
Helstekt entrecote av kalv og béarnaise

Helstekt entrecote av kalv og béarnaise

Kjøttet skal først brunes i pannen og bruk da en olje som tåler høy temperatur. Jeg har valgt å sette temperaturen til 125 grader for å få en langsom stekeprosess. Kjernetemperatur er 58 grader så ta ut kjøttet ut av ovnen noen grader før da temperaturen fortsetter å øke etter at kjøttet er tatt ut
Braisert stangselleri med entrecôte og fylte potetskinn

Braisert stangselleri med entrecôte og fylte potetskinn

Kjøttet ble marinert i en grillsaus og helstekt på. lav temperatur. 75 grader i ovn til steketermometeret viste en kjernetemperatur på 55 grader. romtemperatur, og la kjøttet marinere i sausen i 4 timer