Kle kyllingen med hvitløksbåter og rosmarin og gni den inn med en deiligmarinade av honning, sitron og smør, og stek sammen med hele persillerøtter, poteter, hvitløk og sitron
Jeg valgte å bake kyllingeniovnen med nektariner og epler, det var et godt valg. I denne retten har jeg benyttet hel Lerstangkylling, noe jeg anbefaler andre å prøve også
Nærigstoffenebliri kjøttet og du kan legge deilige aromater nedi gryten før den går iovnen. Römertopf er en uglasert porøs leirgryte, som kan tilberede alt av kjøtt som trenger littsteketid
Helstektkyllingiovn. Her får du tipstil hvordan du steker en hel kyllingiovnen. Timian passer også godt, og kan godt smøres innikyllingen, slik at krydderet setter seg på innsiden
Alternativt er det fintmulig å benytte marinadentilhelstektkylling også. Kylling egner seg perfekt, og denne gangen har jeg valgt å dele opp en hel kylling, for selv å bestemme størrelsen på porsjonsstykkene og lage kraft av skroget, slik at ingenting går tilspille
Her har jeg stekt kyllingiovn med hvitløk (stukket ikyllingen), tomat, basilikum og feta. Jeg pleier å snu den i løpet av steketiden, så begge siderblir godt gjennomstekt
Kylling fylles med sitron og løk, avgir god smak (brukes til saus etter endt steketid). The post Helstektsitron- og persillefyltkylling med ovnsbakte småpoteter og kyllingsaus appeared first on Elin Larsen
Sjekk underveis - steketiden kan variere mye utfra størrelsen på kyllingen og ovnen. En nydeligkyllingrett som passer perfekt som helgemiddagtil ett godt glass vin