Hjortestek koke oppskrifter

Hjortestek

Hjortestek

Koke/steketid. Hjortestek med grønnsaker står på menyen. Koke/steketid. Hjortestek med gode grønnsaker og en herlig saus står på menyen
Viltkjøtt med steinsoppsaus

Viltkjøtt med steinsoppsaus

På nyttårsaften hadde vi en helt fantastisk god middag med hjortestek, skogsoppsaus, mandelpotetpurè og ovnsbakte rotgrønsaker
Hjortestek.

Hjortestek.

Rør den inn i kokende kraft. I går hadde vi hjortestek etter forretten Lakseruller gourmet som jeg skrev om før i dag
Hjortestek i slowcooker

Hjortestek i slowcooker

Jeg hadde to desiliter vann i stekepanna og lot det koke opp med stekesjyen. Som jeg lovet i et tidligere innlegg, kommer oppskriften på hjortestek tilberedt i slowcooker, som blir mer og mer populært her til lands
Fort Hjort!

Fort Hjort!

1 hjortestek (ca. 1 hjortestek. 800 gr)salt og pepperknuste enebær3 dl lettrømme3,5 dl kremfløte3 tykke skiver brunost eller ekte geitost1 stor løk1 stor gulrot----150 gr stekte kantarellerhele tyttebær (kan sløyfes)noen dråper sukkerkulør (kan sløyfes)Vend steken i en blanding av salt, pepper og knuste enebær og la den ligge i noen timer men aller helst natten over
Reinsdyrfilet med bakte grønnsaker og plommesjysaus

Reinsdyrfilet med bakte grønnsaker og plommesjysaus

I dag skal vi ha gjester, og da blir det hjortestek tilberedt i slowcooker. Det vil si at du heller noen desiliter vann oppi stekepanna, lar det koke opp sammen med fettet fra stekinga, og har blandingen i en kasserolle etterpå

Hjortestek

Brun kjøttet, dryss på krydder og spe med kokende væske. Koketid 1 1/2 - 2 timer. Litt av rømmen kan slås over steken og koke med de siste 15 minuttene

Hjortestek (Sogn og Fjordane)

Spe med kokende vann, kraft og kanskje litt løk. Til fest eller søndagsmiddag ble det gjerne brukt hjortestek

Einebærmarinert hjortestek

Ha i fløte og la sausen koke i 5 minutter. Legg steken i en trang porselenskrukke eller kar. Hell marinaden over steken så den dekkes helt

Soppgratinert hjortestek

La det koke i 5 minutter. Skjær steken i skiver og legg skivene i en ildfast form. Rens og skjær soppen i skiver

Sitronglaserte grønnsaker

Serveres til røkt reinkjøtt, hjortestek eller villsvinstek. Rens og skrell grønnsakene og skjær dem i terninger eller skiver