Den beste måten å oppbevare hummer på er å fryse den levende. Den blir rundere i smaken og det meste av skarpheten forsvinner, du sitter igjen med en karakteristisk og fyldig smak som går veldig godt sammen med bacon og hummer
Lob nobs (som det ikke er ett spor av hummer i, inneholder hvit fisk, men jeg synes faktisk det smaker veldig godt) kan byttes ut med mer reker eller krepsehaler
Minner om en blanding av hummer og reker. Rekene kom fra Arendal, kosta 'skjorta', men du verden hvor stor forskjell det er på ferske reker og de vi finner i frysedisken
Surf består oftest av hummer, krabbe, scampi eller kamskjell, og turf er gjerne storfe. Surf and turf er en gammel klassiker som antakelig har sine røtter i den amerikanske østkysten
Det samme kan også gjøres med kreps og hummer. Om du ikke bruker kraften med en gang og lager supper eller saus, så kan den fryses ned for en senere anledning
Den beste måten å oppbevare hummer på er å fryse den levende. Jeg er så heldig å ha hummerfiskere i familien, så her er en oppskrift som ble brukt på litt av høstens fangst
Resten kan du fryse ned å bruke en annen gang. Hummer er fremdeles sett på som luksusvare. Den norske hummeren er det, og det er all grunn i verden til at den skal fortsette å være det