Hummer er vanvittig enkelt å tilberede og krever minimalt med tilbehør. Du kan bruke oppskriften og samme fremgangsmåte som jeg har gjort tidligere med grillet sjøkreps som du finner HER
Knus klørne på hummeren før servering, og server med tilbehør og en god hvitvin/rosévin til. På butikken fant jeg hummer til å grille, og tenkte at det ville bli en herlig liten forrett for oss denne lørdagen
Vi spiste grillede lammekoteletter, lammeskank, seabass med spinat og hollandaise (bedre saus til fisk skal man lete lenge etter), bouillabaisse, hummer og vi prøvde flere typiske tyrkiske retter som var super gode
Ukemenyen er en blanding av hummer og kanari, håper du finner noe som frister. Svinekoteletter er billig og kan være ganske sunt, det kommer an på tilbehøret
Det faste og lyse fiskekjøttet har derfor en smak som kan minne ørlite om hummer. Det er lettvint og godt, men det er kanskje litt artig å variere utforming og tilbehør innimellom
Den mest eksklusive utgaven bruker hummer, men jeg bruker denne gangen scampi. Jeg lager den enkel uten poterer eller liknende, bare asparges som tilbehør
Den serveres vanligvis hel eller delt med enkelt tilbehør, eller som hummersuppe. I Oselias kokebok er det oppskrifter på hummerruletter, stuet hummer, hummerpostei og ikke minst hummersuppe
Scampi eller hummer med kokosmelk, sitrongress, chili, koriander og alt det andre du er i ferd med å oppdage i innvandrerbutikkene eller i mengden med eksotiske kokebøker som utgis
En terrin av ishavsrøye og mousse av krabbe og reker, og med en intens bisque av hummer til, pyntet med lakserogn, gule prestekrager, dill, pannestekte poteter, blomkål og pastinakk