Skallene stødes (men ikke Skoppen)med lidt Smør, de koges i lidt Melk og siles saa haves lide Smør og Mel i Gryden saa opspedes det først med lidt af Gangen af Hummerkraften og saa haves i Lamme eller Kalvebolliong og lidt fiskekraft den tillaves med Sjerry og Kajenne og Hummerstykker og Fiskeboller bruges i
Jeg hadde kraft av sjøkreps liggende, men det funker like godt med eksempelvis hummerkraft. Tradisjonen og regelen sier at man ikke skal spise kjøtt på Langfredag … Jeg må innrømme at jeg ikke alltid har overholdt hverken regler eller tradisjoner når det gjelder maten, sett bort ifra julematen selvsagt
Ha hakkede tomater, hummerkraft, tomatpure, sukker og safran ( med væske) i kjelen. Fiskesuppe fra Middelhavet1/2 ts safrantråder3 ts olje2 store løk, finsnittet1 purre, bre det hvite, hakket4 fedd hvitløk, finhakket1 laubærblad1/2 ts tørket merian1 ts appelsinskal, revet2 ss tørr hvitvin1 rød paprika, skåret i småbiter500 g modne tomater, hakket11/2sl passerte tomater5 dl hummerkraft ( eventuelt skaldyr/reke- eller fiskekraft)2 ss tomatpure2 ts fint brunt sukker500 g skinnfrie fiskefilet3 ss frisk persille, hakketLegg safrantrådene i bløt i en liten bolle med 2ss kokende vann. 5 dl hummerkraft
Ha i krydder og sitronsaften og spe med hummerkraft til byggrynene er gjennomkokte. Til 2 personer En passe mengde scampi og/eller kylling3 dl byggryn1 ss bladpersille3 fedd hvitløk1 rødløk1 paprika2 ss sitronsaft3 dl hummerkraft1 ts røkt paprikapulverlitt chilisalt og pepperDet kan som sagt være tidsbesparende å legge byggrynene i bløt i varmt vann en stund før du skal lage maten
Spe jevnt på med fiskekraft og hummerkraft mens du hele tiden vender om risen. til 4 personer risotto 300 g risotto ris 1 fyllt krabbeskjell 2 fedd hvitløk 2 dl hvitvin 5 dl fiskekraft 5 dl hummerkraft 3 stk sjalottløk 4 ss solsikkeolje 100 g fersk parmesan salt og pepper 1 sitron Ha olje i en passe stor gryte og varm opp, ha i løk og hvitløk og la det steke lett til løken er myk og gyllen. 5 dl hummerkraft
Tilsett 0,5 liter hummerkraft til, og kjør pureen i fem minutter til. Oppskriften sto på trykk i VG 2. august 2002 i en sak om Thomas Horne og hans kalde, salte og søte supper
Tilsett 5 dl hummerkraft til, og kjør pureen i 5 minutter til. Start med kraften. Kok opp vann med ingrediensene til kraften og la den småkoke i 30 minutter