Hva er filodeig oppskrifter

VET DU HVA BRICK ER?

VET DU HVA BRICK ER?

Denne leterundenresulterte i små fylte puter av filodeig og slik ble de. NEI, DET GJORDE IKKE JEG HELLER
Oppskrift: Vårruller

Oppskrift: Vårruller

I vårruller kan man jo ha i akkurat hva man vil, men jeg pleier å ha i det som jeg skriver i denne oppskriften

Skikkelig gode vårruller

Etter å ha lest et innlegg på Olavs kulinariske verden, fikk jeg tips om hva jeg skulle se etter, og å bruke egg som lim
Rosebørek med potetfyll (Patatesli gül böreği)

Rosebørek med potetfyll (Patatesli gül böreği)

Der vi i Norge kan meske oss i amandinepoteter, mandelpoteter, nypoteter, Beate, Kerrs Pink og hva de nå heter alle disse forskjellige typene i forskjellige fasonger, farger og konsistenser, finner man i Tyrkia…potet

Oppskrift på vårruller

I utgangspuntet kan man fylle vårruller med det man vil, og man kan lage dem med kylling, fisk, vegetar, kjøttdeig og ja – nesten hva som helst ettersomhva man liker

Børek

Hva med å prøve børek som et avbrekk fra fredagstacoen. Butterdeigellerfilodeig (jeg har kjøpt ferdig frossen butterdeig)
Samosa, alternativet til fredags tacoen.

Samosa, alternativet til fredags tacoen.

For i prinsipp kan du fylle hva du vil i den. Filodeigener den samme som du bruker til vårruller og den finner du i frysedisken på supermarkedeteller i en asiatisk butikk
Samosas i lange baner

Samosas i lange baner

fyll dem med hva du vil. Jeg brukte filodeig, men jeg vil heller anbefale dere å bruke kvadratiske vårrullark som du får kjøpt i asiatiske forretninger
Hummus

Hummus

Folk er utrolig vennlige og nyskjerrigehva syntes om landet deres. Dypp pitabrød eller frityrstekt filodeig i hummusen

Liker løk

Og vet du hva. Da vet jeg at råvarene er rene, uten noen som helst hemmeligheter i form av sprøytemidler, tilsetningsstoffereller kunstgjødsel

KULTURELL PÅSKEPICNIC

En praktfull dag for picnic, og hvapasser vel bedre enn en pai med provencalsk geitost. Endelig er påsken nær

Pourakia (Baklavasigarer)

Åpne så opp pakken med filodeig og brett ut arkene. Hakk valnøttene fint (bruk gjerne food processor) og bland nøttene med sukker og krydder