Hvit saus med maisenna oppskrifter

Byggrynskrem med rød saus

Byggrynskrem med rød saus

Det gjorde også at fargen ble hvitere og mer som riskrem enn med hele gryn. Ha saften tilbake i gryta og tilsett maisenna mens du rører
Klassisk moussaka

Klassisk moussaka

Lag hvitsaus. Smak til med sukker, hvitvinseddik, salt og pepper. Ha i hvitløk og stek i ett minutt til
Gong Bao kylling

Gong Bao kylling

Tilsett så ingefær, hvitløk, vårløk og la det surre med til hvitløken er gyllenbrun. Du skal nå ha en bolle medsaus, en bolle med marinert kylling og de ferdigkuttede grønnsakene/krydderne
Hjortefilet på mammadagen

Hjortefilet på mammadagen

Smak til medhvit pepper. Kjøttet fikk følge av blomkålpuré, en fantastisk portvinsaus, karamellisert småløk, tyttebær soft gele og trykkokte mandelpoteter
Kålstuing

Kålstuing

Ha så kålen over i kjelen sammen med den hvitesausen og bland godt. Spe på med litt og litt melk mens du rører rundt og vent til sausen begynner å tykne
General Tso kylling

General Tso kylling

Ha i litt olje sammen med finhakket hvitløk og rød chili. Saus. Start med å tilberede Dampet ris, om du ønsker å ha dette som tilbehør
Skånsk lapskaus på mormors vis

Skånsk lapskaus på mormors vis

Tykne kraften medmaisenna og smak til med salt og hvit pepper. hvit pepper. Hell på kjøtt og saus. Til denne lapskausen hadde Owe med seg friske laurbærblad
Fiskeboller på 1-2-3 !

Fiskeboller på 1-2-3 !

Servert med kokte poteter, revet gulrot med presset sitronsaft, og hvitsaus bestående av melk, maisenna og litt muskat og salt
Søtpotet-moussaka med pølse

Søtpotet-moussaka med pølse

Lag hvitsaus ved å koke opp melk sammen med krydder. Legg kjøttsausen i bunnen av en ildfast form, legg søtpotetskivene tett i tett over og hell over den hvitesausen

Smakelig 3-retters

Hell på hvitvin når flammene har lagt seg, og kok inn til en fjerdepart er igjen i kjelen. Ovnsbakt torsk med flambert peppersaus
Gelé med vaniljesaus

Gelé med vaniljesaus

Hvis du passer godt på når du skiller dem kan du bruke hvitene til de nevnte bakverk etterpå. Sausen skal altså varmes opp under omrøring, men ikke koke, til den tjukner så mye som du vil, og slipper “melsmaken” fra maisennaen