maisenna mel. Kjøttet kokes, og smaker godt med en jevnet purre-og gulrotsaus til. del gulrøtter i staver og hakk purren og kok dette sammen med kjøttet den siste halvtimen
Tilsett så ingefær, hvitløk, vårløk og la det surre med til hvitløken er gyllenbrun. Du skal nå ha en bolle medsaus, en bolle med marinert kylling og de ferdigkuttede grønnsakene/krydderne
Smak til medhvit pepper. Kjøttet fikk følge av blomkålpuré, en fantastisk portvinsaus, karamellisert småløk, tyttebær soft gele og trykkokte mandelpoteter
Ha så kålen over i kjelen sammen med den hvitesausen og bland godt. Spe på med litt og litt melk mens du rører rundt og vent til sausen begynner å tykne
Tykne kraften medmaisenna og smak til med salt og hvit pepper. hvit pepper. Hell på kjøtt og saus. Til denne lapskausen hadde Owe med seg friske laurbærblad
Lag hvitsaus ved å koke opp melk sammen med krydder. Legg kjøttsausen i bunnen av en ildfast form, legg søtpotetskivene tett i tett over og hell over den hvitesausen
Hvis du passer godt på når du skiller dem kan du bruke hvitene til de nevnte bakverk etterpå. Sausen skal altså varmes opp under omrøring, men ikke koke, til den tjukner så mye som du vil, og slipper “melsmaken” fra maisennaen