Hvordan koke rogn og lever oppskrifter

Avkokt torsk med lever, rogn og Sandefjordsmør

Avkokt torsk med lever, rogn og Sandefjordsmør

Bland vann og krydder i glasset eller krukken, ha i leverenog sett glasset på rist i kokekaret. For å hindre at det blir sterk lukt i kokekaret, kan leverenkokes i sylteglass eller krukke med lokk i vannbad
Skreimølje

Skreimølje

Rogna tar lengt tid å koke.  sett kokeplaten på lav styrke,.  Mølje, skreimølje, torsk, leverogrogn.  Ta opp fisk ogrognog legg det på et fat,
Urtebakt skrei

Urtebakt skrei

Dei skal berre koke i eitt par minutt. For meg er det ikkje så nøye med leverogrogn, men dei store, flotte skreifiletane er fantastiske å lage gode rettar med
Skreiloin med bacon, rotmos og erter

Skreiloin med bacon, rotmos og erter

Skreien kan serveres på en rekke forskjellige måter, tradisjonelt er det skreimøljen som gjelder, dvs skrei med leverogrogn som du finner oppskrift på HER
Aroniamoro

Aroniamoro

Kok opp all bæra med litt vatn, og la den koke til den er mør under lok. La det koke friskt eit minutt
Det var slett ikke vondt!

Det var slett ikke vondt!

Den lever av små krepsdyr og bunnfisk. Og tilberedt dagen etter at den ble fisket. Et fast fint, saftig og smakfullt kjøtt dersom den behandles riktig
Skreisesongen er ennå ikke slutt

Skreisesongen er ennå ikke slutt

legg skivene i kokende vann og la vannet såvidt koke opp. Skrei, leverogrogn klar til å gå i kasserollen
Kokt skrei med jordskokk og kapers

Kokt skrei med jordskokk og kapers

Mørkokesog moses med smør, litt kokekraftog salt/pepper. Oppskriften på vinterens must, skrei med leverogrogn, ligger allerede på matbloggen, denne gangen velger jeg en helt enkel rett hvor skreifileten spiller hovedrollen alene

Skrei servert med lever og rogn

Før lever kan kokes er det viktig at den renses for hinner og blodårer. vann , koke opp og gjenta prosessen noen ganger

Skrei med lever og rogn

Før lever kan kokes er det viktig at den renses for hinner og blodårer. kokevannetog gjenta prosessen noen ganger

Skrei med lever og rogn

Fisk , leverogrogn , skal trekke i hver sin gryte i kokende lettsaltet vann. En praktfull fisk med delikat, fast hvitt fiskekjøtt, rognoglever