Dagens middagtips er stekt ørret med avokado og rogn. 400 gram norsk ørret i stykker avokado salt pepper sitron smør rogn 1/2 rødløk ris 4 poteter gresk yoghurt /rømme
Skreirogn. Legg rognen til side. Server med kokte poteter, gulrøtter og sjalottløksmør og rogn til. Pakk rognen inn i matpapir, og trekk rognene i 12-13 minutter(kommer litt an på størrelsen)
Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetning og er røket på tradisjonelt vis, med røkekammer og treflis
Rogna tar lengt tid å koke. sett kokeplaten på lav styrke,. Mølje, skreimølje, torsk, lever og rogn. Kok potet (den tar ca like lang tid å koke som rogna)
Den søte, litt bitre smaken en gele eller et syltetøy av rognebær og epler eller pærer gir, løfter haresteken, reinsdyrgryten eller rypefiletene til nye høyder
Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetninger og er røket på tradisjonelt vis
Dei skal berre koke i eitt par minutt. For meg er det ikkje så nøye med lever og rogn, men dei store, flotte skreifiletane er fantastiske å lage gode rettar med
Rør forsiktig sammen med rogn. 2 ss lodderogn, eller ørretrogn for en mer ekslusiv variant. 2 ss lodderogn, eller ørretrogn for en mer ekslusiv variant
Skreien kan serveres på en rekke forskjellige måter, tradisjonelt er det skreimøljen som gjelder, dvs skrei med lever og rogn som du finner oppskrift på HER