Sterk saus med soyasaus, hvitløk, urter og krydder. muskat, hvitløk, sitrongress, chili, sjalottløk og sikkert masse krydder som jeg ikke kan navnet på
Min oppskrift er mer av en vietnamesisk måte å lage vårruller på. Det er mange varianter av vårruller som lages og serveres, fordi man kan velge så mye forskjellig fyll og wrap til vårrullene
Heldigvis kom jeg på muligheten for å lage et slags provisorisk «tørkestativ» for skinke inni ovnen. Jeg hadde ikke forsøkt å lage no slikt tidligere, og med bare to timer igjen før gjestene kom måtte jeg tenke fort
I mellomtiden lager du den røde og den hvitesausene som man bør ha til. Nå skal ikke jeg være veldig bastant på at det jeg nå lager er ekte kebab, men som alle retter finnes det millioner måte å lage samme retten på
Og neste rett var utbenet og fyllt vaktel med soppblanding og krydderurter, sellerirotkake, grønne asparges, vårsalat brunois, sellerirotchips, syltet traktkantarell, mikrourter og en portvinsemulsjon bygget på kraften vi laget til consomméen
Den litt klubbeaktige formen, den hvite til lysegrå stilken med det fine årenettet, den kastanjebrune hatten som ennå ikke har åpnet seg, -ja bare dette er glede nok til å gå på sopptur
Så lager jeg hvitsauspå helt vanlig måte. at jeg egentlig ikke trenger å lagesaus i tillegg. Jeg kan mange forskjelligemåter å lage fløtegratinerte poteter på, men denne er desidert den enkleste og den aller beste
Det er fantastisk å vite at noen ser frem til å lese det du har skrevet, og at noen til og med synes det er hyggelig å få vite hvordan det går i mitt lille liv fra tid til annen
For å lagesausen har du fløten i en gryte. Bruker du tre deler sjokolade per en del fløte, får du en tykkere konsistens som du kan rulle og lage konfekt av (eller du kan følge denne oppskriften og lage disse med appelsinsmak)
Det er altså ingen regel som sier hvordan den skal tilberedes. Det vanlige på Mortensdagen er fylt, stekt gås servert med en god saus, poteter og hjemmelaget rødkål
Dagens rett kostet fire Euro og besto av en gigantisk snitzel med soppsaus og et lass med spätzle, som er en slags hjemmelaget pasta i grove, overkokte snorer som ligner på mark eller snegler