Det kan lages på mange forskjellige måter, og med forskjellige grønnsaker. Kimchi serveres i Korea til nesten alle koreanske retter, men kan også spises alene
Sausen lager du ved å surre en finhakket sjalottløk i olje til den er myk. Jeg lager alltid pureer i trykkokeren, men dette kan også gjøres med å koke dem møre
Et godt alternativ hvis man ikke har tid til å lage selv. Et godt stykke kjøtt feks smaker bedre med kun salt og pepper (selv om jeg som regel lager en marinade eller krydderblanding da), enn de fæle ferdigmarinerte greiene man får på matbutikken
Hjemmelaget julepølse. Tilsaltlaken. Sett den så ut litt til avkjøling, før du begynner å stappe. Så maler eller stamper du potetene og blander kjøttfarsen, potetene, potetmelet og krydderne med melken og buljongen litt av gangen
Oppsummert, det er heldigvis ikke mulig å lage mat på en enklere måte enn ved å tilføre god kraft. og er et supert grunnlag for vellykket smak i maten, enten du skal lage suppe,
i saltlake. Kok i laken ½ time, legg i pressen og la det ligge kjølig til neste dag. Men spør du en slakter eller i kjøttdisken, kan det jo være du klarer det
Slik, nå er den klar til å legges i saltlaken som du på forhånd har kjølt ned. Start med å koke saltlake, mengden må du variere alt etter hvor mange ruller du skal legge i saltlake
Ikke er det vanskelig å lage fra bunnen av heller…. Plasser kjøtt og krydderblanding – gni godt. Til 1 kg rull trenger du. - ileggskjøtt av lam, benfritt ( 1 kg). Ta den opp, og legg den i press, øk etterhvert opp til 5 kg ( bruk murstein, leksikon etc. Kan med fordel ligge i en kjølig saltlake ( 3 dl grovsalt/3 l vann)
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse