Hvordan lage saltlake oppskrifter

Saltlake og frysing

Saltlake og frysing

Dersom du skal lage fisk i sousvide vil du få et bedre resultat ved bruk av saltlake. Saltlake er et fint hjelpemiddel for å unngå at vi mister mye kjøttsaft ved tining

Saltkjøttlår (kokt saltet lammelår)

Så lenge jeg kan huske har pappa laget saltkjøttlår til jul. La det stå på kjøkkenet (romtempertur) natten over, saltet smelter og blir til saltlake i løpet av natten
SYLTEFLESK av tynnribbe

SYLTEFLESK av tynnribbe

Dette sylteflesket er utrolig enkelt å lage,. Lag saltlake av. Jeg har tidligere laget sylteflesk av både grisehode, syltelabber og buklist,
Ribberull ala kjøkkenmagi

Ribberull ala kjøkkenmagi

For første gang har jeg laget ribberull, det er veldig enkelt, og man trenger ikke stor syltepresse for å få bra resultat
Lammerull

Lammerull

Den er egentlig ganske kjapp å lage. Lagre den i svak saltlake – det gir fin saftighet og god saltsmak
Sylt agurkene dine sjæl!

Sylt agurkene dine sjæl!

Å lage sylteagurker selv gir en helt egen syltetilfredshet og fine gaver. Først lar du agurkskivene trekke i en saltlake natten over
Hjemmelagde pølser med nordisk karakter

Hjemmelagde pølser med nordisk karakter

Jeg har lenge tenkt på å lage egne pølser. Tarmer kommer i saltlake og må skylles før bruk. Å lage pølser krever litt utstyr og noen forhåndsregler
Grillet norsk kveite på Italiensk vis

Grillet norsk kveite på Italiensk vis

I dag tenkte jeg å vise dere et alternativ på hvordan du kan tilberede denne nydelig fisken. Helt til å begynne med starter jeg med å lage pestoen ferdig
Fermentert rødløk

Fermentert rødløk

lage det meste selv er sylting både mer tidskrevende, mindre sunt og smaken er. Hell saltlake over løkene og pass på at
Kokt tunge, til ære for verdens beste Tore!

Kokt tunge, til ære for verdens beste Tore!

Vi er fire familier som har slått oss sammen for å lage mat av alt som kan brukes fra dyret. Vi har nå kokt og laget sylte på hodene og den feite og gelatinrike kraften fra hodene har vi delt broderlig
Lammerull

Lammerull

Ting tar tid er de tre "Tene", og det skal være sikkert og vist, for dette har virkelig tatt mange år før jeg nå endelig har tatt mot til meg å prøve å lage lammerull

Røkt elgstek

Rør ut salt i vann og hell saltlaken i en dobbel plastpose. La steken ligge minst 12 timer i saltlaken
Heimelaga sylteagurkar

Heimelaga sylteagurkar

Vi budde nær ein fin grønsakshandlar som fekk inn det meste, og då var vegen kort til å lage desse fine agurkane
Saltstima elgbiff

Saltstima elgbiff

Først lager du saltlake. Siden den serveres kald, kan du lage den ferdig i god tid og oppbevare den i kjøleskapet