Jeg har gitt meg selv i oppgave å lage den ultimate veganburger. Han klarte å påvise smaken gjennom sjøgress, og klarte også å fremstille stoffet mononatriumglutamat, en smaksforsterker som er konsentrert umamismak
Men så fikk jeg smake sushi laget på ordentlig sushi restaurant og da begynte jeg å elske sushi. Rull den gjerne et par ekstra ganger inni matten så den blir fast og fin, bare ikke klem for hardt så klart da går den i stykker Kutt rullen i skiver å ha dem over på en tallerken, pynt gjerne med tomatskiver, chilimajones, sjøgress salat og vårløk
Laget av sjøgress og inneholder omtrent ikke karbohydrater eller kalorier. Jeg prøver så langt det lar seg gjøre å lage maten fra bunnen av , bruke rene råvarer og helst økologisk
Forretten er både god og dekorativ i tillegg til at den er svært enkel å lage. IngredienserSalmalaks (50g per person for en forrett, litt mindre for en bit fingermat)1 beger creme fraiche (ganske mye, men restene går til nesten hva som helst)Revet skall og saften av en lime2 ss akasiehonning1 fedd knust hvitløkLitt chilipulver eller annet krydderSmakes til med salt og pepperGarnityrVårløk, koriander, gressløk eller sjøgress