Hvordan rense makrell oppskrifter

Stekt makrell

Stekt makrell

2 pir eller makrell. Rens og filetér fisken. Noen liker å fjerne alle ben, mens andre fjerner bare hode og hale
Hvitløksgratinert makrell med tomatsalat

Hvitløksgratinert makrell med tomatsalat

800 g makrellfilet. Fileter og tørk fisken. Snitt skinnet og del dem i to. Salte og pepre. Stek dem hurtig i varm olje slik at de blir brune på begge sider
Grillet makrell med fenikkel og løk

Grillet makrell med fenikkel og løk

Grillet makrell med fennikel er smaken av sommer. Jeg synes makrellen er aller best når den grilles eller stekes og med dette friske tilbehøret blir det en middagssuksess
MARINERT MAKRELL (shime saba)

MARINERT MAKRELL (shime saba)

sushi med marinert makrell. Makrell er høyt skattet i det japanske kjøkken og egner seg veldig godt til sushi
Grillet makrell, ute eller inne.

Grillet makrell, ute eller inne.

Makrellen er renset, melke er tatt ut. Og så rense dem og legge dem på grillen, gjerne med en god bakk med litt grønnsaker ved siden av
MAKRELLKAKER - GODE FISKEKAKER

MAKRELLKAKER - GODE FISKEKAKER

rensetmakrell. så vi brukte endel tid på å rense fisken, spesielt med å fjerne de tynne beina langs ryggsøylen, men det var bryet verdt
FISKESUPPE THAI STYLE - nesten Tom Yam Goong

FISKESUPPE THAI STYLE - nesten Tom Yam Goong

chilipasta (som inneholder rekepasta) fiskesaus, reker, makrell og laks. 300 g ferske norske rensede reker eller samme mengde ville scampi. 1 liten makrell eller annen fast fisk. 1 liten makrell
Sylt sesongens råvarer! ( Høysommer/sensommer)

Sylt sesongens råvarer! ( Høysommer/sensommer)

laks, makrell, agurk, løk, selleri, salat, diverse røtter…. syltet makrell. Syltet makrell. Ved å sylte makrellen, fjerner en eventuelt besk smak, som makrellen kan få når den blir spesielt feit utover sommeren
Makrell i bøtter og spann

Makrell i bøtter og spann

Når vi fisker på vestlandet, får vi ofte makrell på kroken. Kaster man snøret i makrellstimen, er det bare å dra dem inn, en etter en, til baljen er full
Steikt makrell

Steikt makrell

Men over til dagens tema som er steikt makrell. Gleder meg allerede til neste gang vi skal ha makrell til middag
Panert makrell med potetsalat og epletzaziki

Panert makrell med potetsalat og epletzaziki

(2 porsjoner)2 hele makrell6 ss melgodt med saltpepperolje og smør til stekingPotetsalat1/2 kg kokte mandelpoteter i biter1 1/2 hakket vårløk1/2 neve frisk, finhakket gressløk1 dl seterrømme1 dl majones1 ts estragonsaften fra 1/2 sitronsalt og hvitpepperEpletzatziki1 eple i biter (gjerne Granny Smith)1/ 2 agurk i biter200 g matyoghurt1 fedd finhakket hvitløkmaldonsaltpepperolivenoljesaften fra 1/2 sitron Rens og vask fisken godt. 2 hele makrell