periode i vår, og har derfor ikke tatt bilde av denne utmerkede makrellretten,. stekt makrell. Makrell. Du kan godt grille makrellen, den trenger ikke paneres som beskrevet under her
800 g makrellfilet. Fileter og tørk fisken. Snitt skinnet og del dem i to. Salte og pepre. Stek dem hurtig i varm olje slik at de blir brune på begge sider
Grillet makrell med fennikel er smaken av sommer. Jeg synes makrellen er aller best når den grilles eller stekes og med dette friske tilbehøret blir det en middagssuksess
chilipasta (som inneholder rekepasta) fiskesaus, reker, makrell og laks. 300 g ferske norske rensede reker eller samme mengde ville scampi. 1 liten makrell eller annen fast fisk. 1 liten makrell
laks, makrell, agurk, løk, selleri, salat, diverse røtter…. syltet makrell. Syltet makrell. Ved å sylte makrellen, fjerner en eventuelt besk smak, som makrellen kan få når den blir spesielt feit utover sommeren
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Når vi fisker på vestlandet, får vi ofte makrell på kroken. Kaster man snøret i makrellstimen, er det bare å dra dem inn, en etter en, til baljen er full
(2 porsjoner)2 hele makrell6 ss melgodt med saltpepperolje og smør til stekingPotetsalat1/2 kg kokte mandelpoteter i biter1 1/2 hakket vårløk1/2 neve frisk, finhakket gressløk1 dl seterrømme1 dl majones1 ts estragonsaften fra 1/2 sitronsalt og hvitpepperEpletzatziki1 eple i biter (gjerne Granny Smith)1/ 2 agurk i biter200 g matyoghurt1 fedd finhakket hvitløkmaldonsaltpepperolivenoljesaften fra 1/2 sitron Rens og vask fisken godt. 2 hele makrell