Høyrygg okse oppskrifter

Helstekt okse høyrygg

Helstekt okse høyrygg

Denne gangen hadde kjærestekokken blitt inspirert til å steke høyryggen i ovnen isteden for å koke den
Lapskaus med høyrygg

Lapskaus med høyrygg

1,5 kg høyrygg av okse evt. 1-2 buljongterninger (okse og grønnsaks). Søndagsmiddagen kan vi godt bruke litt tid på å lage
I'm in love! (With a crock pot)

I'm in love! (With a crock pot)

Høyrygg (okse) ble søndagsmiddag. Dette synet møtte oss når. vi kom hjem i ettermiddag. Nå har jeg testet ut crock pot'en min 3 ganger
Spagetti med kjøttsaus – fantastisk godt!

Spagetti med kjøttsaus – fantastisk godt!

Ha i tomatpuré og boksen med tomater og kok videre. 400 g høyrygg av okse som kvernes i kjøttkvern (eller ferdig karbonadedeig). 400 g høyrygg av okse som kvernes i kjøttkvern (eller ferdig karbonadedeig)
Oksegryte i ovn med kantareller

Oksegryte i ovn med kantareller

Denne gryten er laget med oksekjøtt, men har du tilgang på viltkjøtt passer det veldig godt til en slik gryte
Lasagne – nam nam!

Lasagne – nam nam!

500 g høyrygg av okse (eller ferdig karbonadedeig). 500 g høyrygg av okse (eller ferdig karbonadedeig)
Høstgryte

Høstgryte

Høyrygg fra okse (ca 1 kg tror jeg). 2 bokser hakket tomat. 2 bokser hakket tomat. Nå som vi har rundet over til oktober, begynner nok de aller fleste av oss å merke at høsten kryper inn på oss
Boef Bourguignon..

Boef Bourguignon..

1 kg oksehøyrygg/bankekjøtt150 g bacon2 store gulrøtter1/2 purre1 rødløk1/2 selleri1/2 hvitløk2 kvaster timian2 ss hvetemel2 ss tomatpure50 g smør3 dl rødvin2,5 dl oksekraft2,5 dl vann1 ts saltpepper . Del oksekjøttet i biter på 5x5 cm og vend de i hvetemelet. 2,5 dl oksekraft
Hellstrøms hamburger

Hellstrøms hamburger

høyrygg. av okse. 1. Lag ketchup. Flå tomatene først - skjær et kryss i toppen av tomatene og skjær ut stilken
Sosekjøtt

Sosekjøtt

Av kjøtt kan du bruke høyrygg, bog eller mørbrad av okse, jeg brukte høyrygg, noe med bein og noe uten bein
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

1 kg høyrygg eller culotte av okse (jeg brukte sistnevnte)150 gram bacon1 gul løk, strimlet2 gulrøtter, i biter2 persillerøtter, i biter1 purre, strimlet4 fedd hvitløk, knuste1 håndfull frisk timian, finhakket3 laubærblader2 spiseskjeer tomatpuré3 desiliter god kraft5-6 desiliter rødvin - Côte du Rhône10-15 shalottløk, delt i to200 gram aromasopp, skivetFinhakket bladpersille til garnityrSlik gjør du det