Dette er en vanvittig smakfull basmatiris med indiske krydder. Den sterke gule fargen fra gurkemeie stråler opp enhver tallerken, mens krydderne kanel, nellikspirer, ingefær og kardemomme gir risen en varm og nydelig smak
Du har sikkert hørt likhetstrekk mellom indisk og pakistansk mat. Det er ikke rart da hele området var et land frem til 1947, og ble delt av britene ved bruke av splitt-og-hersk metoden
Pudding er ikke noe indisk, det er klart noe som er inspirert fra kolonitiden med engelskmennene. Da har jeg fortsatt med mer fusion og servert den i søte cocktail glass
Tandoori er også navnet på en indisk saus med meieriprodukter og masse indiske krydder. Begynner ukemenyen med ett fantastisk dikt av ordkunstneren og sanglerken Toril Ingeborg Nybrott ♫♪
Det er sikkert at jeg kunne ha laget mange flere indiske retter på denne samme tiden. Man har så lett for å ta det gamle vante og jeg må innrømme at det går mye fortere å smelle sammen kaker du er vant til, men forrige helg da vi skulle være 12 indere til bords, ble det ingen indisk kake nei
Forandringer fryder. Det skal være sikkert og visst, vi er så heldige i dag at man kan variere måltidene fra dag til dag såfremt man har ingredienser og inspirasjon til å prøve nytt
Siste nytt i veganerverdenen. Alpro Naturell soyayoghurt har fått ny og “forbedret” oppskrift. Naturell smaker nå søtt med hint av vanilje og er så å si ubrukelig i matlaging, med mindre man skal lage frokost eller dessert
Avbildet nedenfor er den indiske tallerkenen vi serverte med indisk currygryte med cashew masala saus, raita, pastinakk & blomkålris og salat med tahinidressing
Det har nå en stund vært masse billlige granatepler i de asiatiske butikkene i Oslo-området. Disse granateplene venter jeg på hele året, for de er så utrolig søte og gode