Det var JamieOliver som jeg først så lagde de, og etter det har jeg vært hekta. Dette er perfekte ovnsstekte poteter og kanskje de beste potetene jeg vet om
Som JamieOliver fan er dette noe man MÅ prøve. Man skulle virkelig ikke tro at det var særlig smart, men jeg handlet altså 4 settepoteter av den blåsorten Blå Kongo. 27 store blå poteter ligger nå på benken og venter på kjelen. Blå kongo innerholder 10 ganger så mye antioksidanter som vanlige hvite poteter. 27 store blå poteter ligger nå på benken og venter på kjelen
Et triks som jeg lærte av jamieoliver (se film her) og som gir deg de sprøeste ovnsbakte potetene. Stek løk og hvitløk på medium varme til myke og fine, tilsett så resten av grønnsakene med unntak av poteter og sellerirot og gi de litt steketid
Leste meg til når man pakker kjøttet inn i plast/Gladpack, så får ikke kjøttet høyere temperatur enn det ovnen står på, ifølge den britiske kokken - JamieOliver, tviler ikke på at det er riktig
desember stod en saftig kalkun med kjempegod stuffing (min første), saus, ovnsbakte poteter og gulrøtter og waldorf salat (ikke helt etter oppskriften) på bordet
JamieOlivers The Naked Chef ble gjennomsøkt for noe som fristet. Poteter står ikke så ofte på menyen her i huset, vi hadde derfor fortsatt noen poteter igjen etter jul, så for å unngå å kaste disse, måtte det bli noe som passet til potetmos
Oppskriften er inspirert av JamieOlivers “Vegetable chilli”. Varmende gryte med masse godsaker, spesielt søtpotetene gir en spennende og god smak til den tradisjonelle gryten
Med inspirasjon fra JamieOliver lager vi fantastiske wraps av restene. Klassisk skinkestekServer med kokte poteter, god saus og rød- eller surkål, svisker, epler samt den gode løken
Inspirasjon til denne fikk jeg fra en terte jeg så JamieOliver trylle frem på tv for litt siden. Jeg har brukt frossenbutterdeig, lagt et lag med moste poteter blandet med ost, fløte og egg, for så å legge asparges tett i tett på toppen
Jeg har tatt utgangspunkt i JamieOlivers oppskrift, men gjort noen egne justeringer med blant annet islandsk villikrydd og kombinert med en irsk oppskrift med Guinness