Konkurransen går rett og slett ut på å skape julestemning over det norske land, og det einaste man må gjere for å bli med er å ta bilde av det som gir deg julestemning og merk/tag bildet med #juleprix og @coop_norge
Å bake julekaker er en nydelig måte å bli kvitt rester på. Som jeg har skrevet før, er vår norske matkultur rik på innflytelse fra fjerne kulturer, siden vi har vært et farende folk fra Sigurd Jorsalfars tid
Jeg synes et blot er en fin tradisjon og noe hyggelig å se frem til midt i den norske vinteren (jeg er jo en Colorado girl som vokste opp med over 300 solrike dager i året, og overlever så vidt mørketiden her i Trøndelag)
De får ikke den samme konsistensen som norskejulekaker, men er mere kompakte og smuldrer seg utrolig lett så det gjelder å være forsiktig når du flytter på dem
smarte små pakker med julekaker. Vi har vært en del på Paris baguette, et flott bakeri her i Korea, gode bakervarer, selv om de ikke kan sammenliknes med norske bakeri, men en kjekk cafe, der vi nyter kjekker ettermiddager etter å ha gått tur i området hvor vi bor
Når det gjelder julekaker bør man ikke tulle for mye rundt. Resultatet ble også deretter, men disse hevet så mye at de ble mye nærmere amerikanske "biscuits" enn norske småkaker/kjeks
Denne deigen skal, som nesten alle typiske norskejulekaker, lages dagen før den bakes ut. De luxeriøse steinplatene som vi etterhvert har til kjøkkenbenk kan vi bare glemme når det gjelder julekaker