Kålstuing er nok ikke det som er "mest" vanlig å lage til middag nå for tiden (ikke i min generasjon hvertfall), men det er faktisk en veldig god norsk tradisjonsrett
I dag kommer tilbehøret – kålstuing. Kokes til de hardeste delene på kålen er møre. Kålhode (så mye av det som du syns du trenger – kålstuingen kan varmes opp igjen dagen etter)
Det finnes så mye gode, spennende og nye retter og ingredienser, men en kjøttkakemiddag med herlig kremet kålstuing og hjemmelaget brun saus kan ingen takke nei til
Kokt kål tilkålstuing, poteter, saus og steking av hvalkjøtt ✿. fraktet så raskt til lands for vacumering og innfrysing, at det hvalkjøtt som fåes frosset i butikken
Framgangsmåten er det samme som basen tilkålstuing. Etter en tur i marka med et par venninner, kom jeg hjem til min kjære samboer og fikk lyst til å lage hjemmelagde kjøttkaker
Spe på med litt melk av gangen, og fortsett å kna til du har spedd i med all melken. Maten nærmer seg ferdig og det er på tide å gjøre seg ferdig med kålstuingen
Kålstuing er vell mest brukt til kjøttkaker, men kan også brukes til stek og kotteletter. I dette innleget skal dere få oppskriften på kålstuing og tomatsaus
Nå som Nora forsvant til Island med bestemor, stiller mormor opp som middagsgjest. Siden de gamle godt kan trenge litt ekstra, lages i dag medisterkaker og kålstuing
Som nevnt i tidligere innlegg, er jeg en stor fan av ansjos som smakstilsetning. Server med stekte poteter – gjerne med et dryss rosmarin – og hjemmelaget kålstuing